Herkullinen sienigalette

Herkullinen sienigalette, syntyy lähikaupan sienistä! Käytin galetteeni kantarelleja, siitakesieniä ja suppilovahveroita ja kaikki sienet löytyivät lähikaupan tiskiltä. Tällä kertaa en joutanut metsään sieniä saalistamaan. Tuli huippuhyvää!
Laitoin taikinaan tuoreita yrttejä ja reippaasti sitruunaa. Maistui lämpimänä ja kylmänä yhtä ihanasti. Kylmänä päivänä seuraksi voi keitellä liha- tai kasvislimen tai käyttää liemeen sienifondia.

Herkullinen sienigalette.

Herkullinen sienigalette

200 °C 20-25 min uunin kesiosassa

Taikina

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

¼  tl suolaa

1 rkl tuoreita timjaminlehtiä

1 rkl ruohosipulia silputtuna

1 sitruunan kuori raastettuna

100 g voita

2 rkl kermaviiliä

2 tl sitruunamehua

½ dl kylmää vettä

Sekoita kuivat aineet sekä yrtit keskenään. Lisää kylmä voi kuutioina ja nypi taikina murumaiseksi seokseksi.

Sekoita keskenään kermaviili, sitruunamehu ja jääkylmä vesi. Lisää neste taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa vaan koeta päästä mahdollisimman vähällä leipomisella. Muodosta taikinasta pallo, litistä se kiekoksi ja pane se kelmuun käärittynä jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Taikinan voi tehdä myös edellisenä päivänä.

Täyte

Reilu litra erilaisia sieniä

Käytin kantarelleja, suppilovahveroita ja siitakesieniä yhden kolmasosan kutakin sorttia

2 rkl öljyä

2 rkl voita

1 iso valkosipulinkynsi pilkottuna

mustapippuria myllystä

suolaa

100 g ricottajuustoa (½ purkkia)

50 g mustaleimajuustoraastetta

1 kanamuna voiteluun

tuoreita timjaminlehtiä viimeistelyyn

Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle 50/50 voita ja öljyä. Paista puhdistetut, reiluiksi paloiksi paloitellut sienet kuumalla pannulla napakoiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kauli taikina pyöreäksi levyksi kahden leivinpaperin välissä ja nosta taikina uunipellille.

Levitä pohjalle ricotta jättäen n. 3 cm taikinaa paljaaksi. Lisää juustoraaste ja levitä sitten paistetut sienet piiraalle. Taittele taikinan reunat täytteen päälle ja voitele ne munalla.

Paista galettea n. 20-25 min uunin keskiosassa 200 asteessa.

Ripottele kypsän piirakan pinnalle timjamin lehtiä.

Herkullinen sienigalette.

Herkkuhetkiä ruokapäytään!

Hanna

Blogia saa mielellään jakaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *