Herkullinen sienigalette, syntyy lähikaupan sienistä! Käytin galetteeni kantarelleja, siitakesieniä ja suppilovahveroita ja kaikki sienet löytyivät lähikaupan tiskiltä. Tällä kertaa en joutanut metsään sieniä saalistamaan. Tuli huippuhyvää!
Laitoin taikinaan tuoreita yrttejä ja reippaasti sitruunaa. Maistui lämpimänä ja kylmänä yhtä ihanasti. Kylmänä päivänä seuraksi voi keitellä liha- tai kasvislimen tai käyttää liemeen sienifondia.


Herkullinen sienigalette
200 °C 20-25 min uunin kesiosassa
Taikina
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 rkl tuoreita timjaminlehtiä
1 rkl ruohosipulia silputtuna
1 sitruunan kuori raastettuna
100 g voita
2 rkl kermaviiliä
2 tl sitruunamehua
½ dl kylmää vettä
Sekoita kuivat aineet sekä yrtit keskenään. Lisää kylmä voi kuutioina ja nypi taikina murumaiseksi seokseksi.
Sekoita keskenään kermaviili, sitruunamehu ja jääkylmä vesi. Lisää neste taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa vaan koeta päästä mahdollisimman vähällä leipomisella. Muodosta taikinasta pallo, litistä se kiekoksi ja pane se kelmuun käärittynä jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Taikinan voi tehdä myös edellisenä päivänä.
Täyte
Reilu litra erilaisia sieniä
Käytin kantarelleja, suppilovahveroita ja siitakesieniä yhden kolmasosan kutakin sorttia
2 rkl öljyä
2 rkl voita
1 iso valkosipulinkynsi pilkottuna
mustapippuria myllystä
suolaa
100 g ricottajuustoa (½ purkkia)
50 g mustaleimajuustoraastetta
1 kanamuna voiteluun
tuoreita timjaminlehtiä viimeistelyyn
Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle 50/50 voita ja öljyä. Paista puhdistetut, reiluiksi paloiksi paloitellut sienet kuumalla pannulla napakoiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kauli taikina pyöreäksi levyksi kahden leivinpaperin välissä ja nosta taikina uunipellille.
Levitä pohjalle ricotta jättäen n. 3 cm taikinaa paljaaksi. Lisää juustoraaste ja levitä sitten paistetut sienet piiraalle. Taittele taikinan reunat täytteen päälle ja voitele ne munalla.
Paista galettea n. 20-25 min uunin keskiosassa 200 asteessa.
Ripottele kypsän piirakan pinnalle timjamin lehtiä.

Herkkuhetkiä ruokapäytään!
Hanna
Blogia saa mielellään jakaa!