Hyvä syy herkutella – parhaat pullakahvit ikinä

Kaupallinen yhteistyö: Vaasan. Musta tuntuu, että jos suomalaiset saisivat äänestää parhaasta kahvikaverista, makeasta leivonnaisesta, voittaja olisi epäilemättä tuore, pehmeä pulla. Pulla on jo sanana ihan täydellinen. Pyöreä ja pehmeä ja helppo sanoa. Pullakahvit -sana lupaa rennon maukkaan hetken, jollain huolet ei paina eikä tarvitse murehtia mistään. Pullakahveissa asuu pieni arkipäivän onni. Syys- ja lokakuussa on hyvä syy viettää parhaat pullakahvit ikinä, silloin on hyvä syy herkutella ja samalla tukea kotimaista syöpätutkimusta Syöpäsäätiön Roosa nauha – keräyksen kautta.

Hei kaveri – istu ensin!

Lokakuu on Roosa kuu. Joka vuosi lokakuussa kerätään rahaa suomalaiselle syöpätutkimukselle, että mahdollisimman moni voisi nauttia huolettomista pullakahveista ja iloita elämän pienistä ja niin tärkeistä jokapäiväisistä iloista. Helppo tapa auttaa on valita pullakahveille Roosa pulla. Se on rakkaudella leivottu pehmeä kanelikierrepulla.

parhaat pullakahvit.
Niin mä tiedän – se tuoksuu hyvältä – ja maistuu!

Vuoden 2004 syksyllä en ollut ollenkaan varma siitä, kuinka monet pullakahvit elämääni vielä mahtuisi. Suulaestani oli löytynyt pahanlaatuinen kasvain. Se oli syöpä, totta tosiaan. Ja kun sen kuulin, hajosin. En kylläkään ehtinyt hajoilla pitkään, sillä olin varannut lääkärikäynnille vain tunnin aikaa. En ollut ollenkaan varautunut kuulemaan mitään niin pelottavaa, kuin mitä kuulin.

Lääkäri kyllä sanoi, että ei ollut syytä huoleen, sillä kasvain ei ollut tyyppiä, joka lähettää etäpesäkkeitä ja sen saisi leikattua pois. Mutta se sana syöpä se oli todella pelottava. Sanoinkin myöhemmin leikkauksesta toivuttuani, että sille sairaudelle pitäisi keksiä uusi sana. Koska jo sana on ihan liikaa kestettäväksi. Uusi sana, jolla ei olisi niin raskasta ja pelottavaa taakkaa kannettavanaan.

Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu ja miksi. Jos suussani ei olisi ollut kasvainta olisi koko perheemme matkannut tuona jouluna Khao Lakiin. Elämä on arvaamatonta. Minulla oli onnea muutoinkin. Kasvain saatiin kauniisti pois ja puheeni pysyi ennallaan, saatan puhua, laulaa (ja laulankin muuten paljon ja usein… hmmm puhun myös paljon!) suudella ja syödä pullaa aivan kuten ennenkin.

Siis tää on toinen pulla ja toinen kupillinen kahvia. Ja nyt syön sen parhaan osan ensin – keskustan!

Olen tietenkin äärimmäisen kiitollinen siitä hyvästä hoidosta, jonka sain. Ne ovat unohtumattomia hetkiä ja kokemuksia.

Jokainen syöty Roosa pulla kerryttää rahaa suomalaiselle syöpätutkimukselle. Viime vuoden keräys mahdollisti mm. 20:n uuden suomalaisen syöpäsuvun löytymisen.

Elämä on lopulta aika lyhyt juttu, siksi siitä pitäisi osata nauttia ja elää tietoisena joka hetki. Elää ja nauttia elämästä ja sen hilpeistä käänteistä. Surra hiukan, jos on tarvis, mutta iloita paljon ja usein. Kannattaa muistaa, että jokainen eletty hetki on eletty hetki. Se on jo takana. Sen tähden se läsnäolo on niin tärkeää. Pullakahvit on elämän suolaa, vaikka makeaa onkin. Onhan se aina ihan huippuhetki, kun menee vaikka työpaikalle ja tuo tullessaan tuoretta pullaa. Tai istuu ystävän kanssa pullakahveille.

parhaat pullakahvit.
On niin hyvää – otatko sinäkin?

Omasta lapsuudestani on jäänyt vahvasti mieleen se keväinen päivä, kun jääpuikot keväällä tiputtelivat vettä räystään reunalta jo lumettomille etupihan portaille.  Äiti istui portailla, kun tulin kerhosta kotiin ja sanoi, että juoksepa kaupalle ja osta pullat kauniin ilman kunniaksi. Ja sitten me syötiin ne kahdestaan siinä rappusilla ja äiti joi ihanalta tuoksuvaa kahvia. Ei ollut kovin kummoinen tapahtuma – vaikka sitähän se juuri oli, koska edelleen sen onnenhetken muistan.

Roosa pulla on kanelikierrepulla, joka esiintyy lokakuussa roosassa asussa, roosalla raesokerilla koristeltuna, roosan paperivuoan syleilyssä. Jokaisesta Roosa pullasta menee 2 senttiä Syöpäsäätiölle ja kuten mummini tapasi sanoa – pennissä on miljoonan alku. Kahdessa sentissä on kaksi miljoonan alkua!

parhaat pullakahvit.
älä luule että tää olis kolmas…Vai onko se!

Lantmännen Unibake Finland ja Vaasan ovat osa kansainvälistä Lantmännen Unibake -leipomoryhmää. Lantmännen Unibake valmistaa pakasteleivonnaisia (esimerkiksi pullat, Kaurasko ja riisipiirakat) kahviloille ja paistopisteille ja sisaryritys Vaasan tuoretta leipää päivittäistavarakauppoihin (esimerkiksi Vaasan Kaurasydän). Tunnistat sisaryritysten tuotteet Vaasan-tuotemerkistä”

Ja nyt mä lähden pullakahveille! Blogia saa mielellään jakaa ja nähdäänhän me varmasti myös Instagramissa!

Love,

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *