Lohta toscanalaiseen tapaan

Helppo ja ylellinen resepti lohelle – lohta toscanalaiseen tapaan. Tein pitkästä aikaa tätä ihanaa päivällisruokaa, jossa lohelle paistetaan rapea pinta ja kala on lautasella mehukas ja juuri sopivan kypsä. Sen seurana on kastike, joka maistuu tomaatille, pinaatille, basilikalle ja parmesaanille. Ruoka valmistuu vartissa ja nautin sen tällä kertaa ystävien tuomien, vasta maasta nostettujen perunoiden kanssa. Toinen vaihtoehto on perunalumi tai –muhennos.

Helppo Lohiresepti.
Helppo Lohiresepti.

Lohta toscanalaiseen tapaan

Neljälle

4 palaa ruodotonta lohifileetä á 150-200g

2 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Kastike

3rkl voita

3 valkosipulinkynttä raastettuna

300 g halkaistuja miniluumutomaatteja

80 g babypinaattia (kaksi suurta kourallista)

2 dl kuohu-tai ruokakermaa

1,5 dl vasta raastettua parmesaania

1 dl silputtuja yrttejä, kuten persiljaa ja basilikaa

Luomusitruunan raastettu kuori

Leikkaa fileepaloista ohut vatsaosa pois, että saat kauniit ja tasapaksut palat, jotka kypsyvät tasaisesti.

Leikkaa fileepaloista ohut vatsaosa pois, että saat kauniit ja tasapaksut palat, jotka kypsyvät tasaisesti.

Mausta kallapalat suolalla ja mustapippurilla.

Kuumenna öljy paistinpannulla kuumaksi ja laita kalapalat paistumaan nahkapuoli ylöspäin. Paista kuumalla pannulla noin 6 minuuttia, käännä ja paista vielä 2 minuuttia nahkapuoli pannua vasten. Siirrä sitten kala lautaselle odottamaan.

Huuhdo pannu ja laita sille voi ja sulattele se keskilämmöllä, kun se on sulanut lisää valkosipuliraaste ja pyörittele sitä pannulla minuutin verran. Lisää puolitetut tomaatit ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Kun tomaatit hieman pehmenevät lisää pinaatti ja paistele sitä muutama minuutti, kunnes se kutistuu.

Lisää sitten kerma, parmesaani ja yrtit ja anna seoksen poreilla muutama (2-3) minuuttia.

Lisää sitten kalapalat seokseen nahkapuoli alaspäin ja anna niiden lämmetä kastikkeessa minuutin ajan. Varo kuitenkin kypsentämästä kalaa liikaa tai siitä tulee kuiva.

Raasta ruuan päälle hyvin pestyn luomusitruunan kuori.

Hyvää ruokahalua! Bon appetit!

Blogia saa mielellään jakaa ja tavataanhan myös Instagramissa ❤️

xoxoxo Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *