Lohta toscanalaiseen tapaan

Helppo ja ylellinen resepti lohelle – lohta toscanalaiseen tapaan. Tein pitkästä aikaa tätä ihanaa päivällisruokaa, jossa lohelle paistetaan rapea pinta ja kala on lautasella mehukas ja juuri sopivan kypsä. Sen seurana on kastike, joka maistuu tomaatille, pinaatille, basilikalle ja parmesaanille. Ruoka valmistuu vartissa ja nautin sen tällä kertaa ystävien tuomien, vasta maasta nostettujen perunoiden kanssa. Toinen vaihtoehto on perunalumi tai –muhennos.

Helppo Lohiresepti.
Helppo Lohiresepti.

Lohta toscanalaiseen tapaan

Neljälle

4 palaa ruodotonta lohifileetä á 150-200g

2 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Kastike

3rkl voita

3 valkosipulinkynttä raastettuna

300 g halkaistuja miniluumutomaatteja

80 g babypinaattia (kaksi suurta kourallista)

2 dl kuohu-tai ruokakermaa

1,5 dl vasta raastettua parmesaania

1 dl silputtuja yrttejä, kuten persiljaa ja basilikaa

Luomusitruunan raastettu kuori

Tee näin

Leikkaa fileepaloista ohut vatsaosa pois, että saat kauniit palat, jotka kypsyvät tasaisesti.

Mausta kalapalat suolalla ja mustapippurilla.

Kuumenna öljy paistinpannulla kuumaksi ja laita kalapalat paistumaan nahkapuoli ylöspäin. Paista noin 6 minuuttia, käännä ja paista vielä 2 minuuttia nahkapuoli pannua vasten. Siirrä sitten kala lautaselle odottamaan.

Huuhdo pannu ja laita sille voi ja sulattele se keskilämmöllä. Lisää valkosipuliraaste ja pyörittele sitä pannulla minuutin verran. Lisää puolitetut tomaatit ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Kun tomaatit hieman pehmenevät lisää pinaatti ja paistele sitä muutama minuutti, kunnes se kutistuu.

Lisää sitten kerma, parmesaani ja yrtit ja anna seoksen poreilla 2-3 minuuttia.

Lisää kalapalat seokseen nahkapuoli alaspäin ja anna niiden lämmetä kastikkeessa minuutin ajan. Varo kuitenkin kypsentämästä kalaa liikaa ettei siitä tule kuivaa.

Raasta ruuan päälle hyvin pestyn luomusitruunan kuori.

Hyvää ruokahalua! Bon appetit!

Blogia saa mielellään jakaa ja tavataanhan myös Instagramissa ❤️

xoxoxo Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

11 kommenttia

  1. Satu 29.10.2021

    Nimensä arvoinen! Helppo ja ylellinen! Kiitos.

    Vastaa
    • Hanna 30.10.2021

      Ihanaa kuulla, että pidit siitä Satu!
      Hanna

      Vastaa
  2. Anne Marstio 31.10.2021

    Aivan ihana ohje, me kiitämme.

    Vastaa
    • Hanna 31.10.2021

      Ihanaa kuulla! Kannattaa koettaa reseptiä myös broilerille
      Hanna

      Vastaa
  3. Outi 14.11.2021

    Todella ihana resepti, helppo ja nopea. Tein tämän muusin kanssa, maistui niin hyvällä. Kiitos Hanna👍

    Vastaa
    • Hanna 14.11.2021

      Ihanaa kuulla että maistui! Ja siis muusi! Ihana valinta, sillä sen mukana saa syötyä koko soosin!
      Hanna

      Vastaa
  4. Tuulikki 21.01.2022

    Kiitos Hanna ihanista resepteistä.
    Etsin jotain uutta ja löysin lohta toscanalaisittain ja tein jälkiruoaksi appelsiinikakun. Kyllä sain kehuja. 💖
    Taidanpa vierailla sivuillasi toistekin.

    Vastaa
    • Hanna 21.01.2022

      Hei Tuulikki! Olipa ihanaa lukea tämä viesti! Kiitos ❤️ ihanaa kuulla että onnistuit.
      Hanna

      Vastaa
  5. Tämä on helppo ja aivan mahtava ohje.Tein tämän järvitaimenesta.

    Vastaa
    • Hanna 06.07.2022

      kiitos! kuulostaapa upelta!
      Hanna

      Vastaa
  6. Iskä-kokki 15.10.2024

    aivan huikeita reseptejä. kiitos näistä.!
    näitä kun tekee ja maistelee lopputulosta, tietää olevansa yhden tähden-Michelin kokki. Parasta kalaa mitä olen koskaan kokkaillut ja ehkä jopa maistanut.

    Vastaa