Oletko koskaan tehnyt keltaista siskonmakkarakeittoa? Mä olen, mutta nyt tein siitä pikaversion! Sunnuntai oli ihana päivä! Tyttären perhe tuli kylään ja me oltiin Jarpan kanssa varustauduttu rakentamalla pihaan pulkkamäki! Lisäksi pikkumies oli tarkoitus tutustuttaa saunan saloihin.
Ulkoilupäivän parasta ruokaa on tietenkin keitto ja päätin tehdä keltaisen siskonmakkarasopan. Se on huippusoppaa, jossa tehdään juureksista keitto, joka maustetaan curryllä, kurkumalla ja Koskenlaskija-sulatejuustolla. Keitto soseutetaan ja siihen lisätään siskonmakkarat. Olen tehnyt siitä joskus reseptin mutta nyt ketteränä tyttönä vähän oikaisin ja päivitin sen. Ostin nimittäin valmista juuressosetta ja vältyin kuorimasta ja pilkkomasta vihanneksia. (Katsoin juuri kuittia, niin puolen kilon pötkö maksoi yhden euron)
Soppa valmistui nopeasti ja helposti vaikka tein sitä valtavan kattilallisen. Se mitä en tullut ajatelleeksi on, että pikku mies on iässä, jolloin on nähtävä mitä syö. Keltaiset pallerot olivat outoja eivätkä ollenkaan menneet läpi makkaroina, ennen kuin hänen viisas äitinsä puolitti ne ja makkaran oikea ulkonäkö paljastui. Onneksi toimi, koska makkara kyllä maistuu pojalle.
Soppa syötiin päiväunien jälkeen ja sitten oli pulkkamäen vuoro. Voi vitsi se on kivaa laskea pulkalla mäkeä. Ja meidän pihan mäki on pitkä, kurvikas ja siinä korkeat reunat. Oikea vauhtikouru siis!
Ulkoilun jälkeen oli taas nälkä ja niinpä pitkän pöydän ääressä istui joukko punaposkia syömässä maailman parasta pannaria metsävattuhillon kera. Perusjuttuja. Parhaita ikinä! Tässä resepti sullekin.
Keltainen siskonmakkarasoppa nopeasti
2 pkt (à 500g) juuressosetta (niitä makkaranmuotoisia pötköjä)
3 dl lihalientä (käytin valmista Maggi Lihaliemi By Puljonki -lientä)
Vettä
1 rkl voita
2 mehevää valkosipulinkynttä
1,5 rkl curryä
1,5 rkl kurkumaa
1 kg siskonmakkaroita
1 pkt (250g) Koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
Purista juuressoseet kattilaan ja lisää joukkoon valmis lihaliemi ja sitten vettä niin paljon, että koostumus on sopivan paksu. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi.
Kun keitto kuumenee kuumenna voi pannulla ja lisää viipaloidut valkosipulinkynnet, kurkkuma ja curry. Sekoittele muutama minuutti, niin että mausteiden aromit irtoavat. Kaada seos kattilaan ja lisää myös sulatejuusto pieninä palasina. (Se murtuu palasiksi helposti sormilla – helpommin kuin veitsellä, johon se tuppaa jäämään kiinni) Kuumenna ja sekoittele kunnes juusto sulaa ja pyöräytä sitten kattilassa sauvasekoitinta niin, että keitto on varmasti aivan samettista. Pursota kuumaan keittoon siskonmakkarat ja tarjoa keiton kanssa hyvää leipää.
Tässä vielä keiton alkuperäinen resepti, jonka olen julkaissut jo aiemmin. Siis se, johon vihannekset kuoritaan, paloitellaan ja kypsennetään alusta asti.
Keltainen siskonmakkarakeitto pitemmän kaavan mukaan
2 l vettä
4 lihaliemikuutiota
1 laakerinlehti
500 porkkanaa
nyrkinkokoinen pala lanttua
4 pientä naurista (Tai vähän enemmän lanttua)
1 sipuli
1 rkl voita
2 valkosipulinkynttä
1 rkl curryä
1 rkl kurkkumaa
250 g Koskenlaskija sulatejuustoa (voimakas)
500 g siskonmakkaroita
Keitä vesi. Lisää liemikuutiot ja laakerinlehti. Raasta tai pilko vihannekset. Keitä kypsäksi. Pilko sipuli ja kuullota pehmeäksi curryn ja kurkuman kanssa. Lisää seos keittoon. Raasta valkosipulinkynnet ja lisää keittoon. Soseuta. Lisää makkarat, kuumenna ja syö!
Helisevää helmikuuta!
Blogia saa mielellään jakaa ja tavataanhan myös Instagramissa ja Facebookissa!
Hanna
Hei,
olipas taas hassu sattuma! Eilen kaupassa ollessamme ja siinä viikon ruokailuja miettiessämme sanoin miehelleni että voisikin tehdä
sitä sosekeittoa mihin tulee siskonmakkaroita! Olen tehnyt sitä ohjeesi mukaan monta kertaa ja se vaan on niin hyvää. No koska ei
oltu omassa tutussa kaupassa, ne juurekset unohtui hakea, toisaalta hyvä niin, koska voinkin ostaa valmiita soseita, hyvä vinkki!
Kivaa viikkoa!
Hei Pirjo!
Kreisiä – minäkin sain idean ihan yhtäkkiä. Se vain pumpsahti päähäni koko ajatus tästä sopasta. No niin mutta nyt siis hiukan soveltaen soppa syntyy helpommin.
Kivaa viikkoa sulle myös!
Hanna