Maailman paras pannari

Maailman paras pannari on laskiaisen hernesopan itse oikeutettu jälkkäri. Laskiaispullat meillä nautitaan välipalana.

Maailman paras pannari

No eikä nautita – mehän ollaan jo syöty tän vuoden laskiaispullat jo! Mutta pannari menee uuniin tosi useasti ja tämä klassikko on koko perheen superherkkua, jota on tarjottu häissäkin yöpalan jälkiruokana – tosin silloin nesteenä oli silkkaa kuohukermaa. Ja voin sanoa, että huh mikä herkku. Palaakaan ei jäänyt!

Syy kerman käyttöön oli alun perin tilanne, jossa jääkaapissa oli eräiden juhlien jälkeen litra kermaa, joka oli menossa pian huonoksi. Tein siitä pannarin enkä kertonut lapsille mistä se oli tehty. No sehän maistui ja paljastin lopulta että se oli tehty kokonaan kermaan. Se on juhlapannaria se! Kannattaa kokeilla joskus.

Meidän australialainen vaihto-oppilaspoika söi tätä ja myös räiskäleitä aina tomusokerin (jota mieluummin puuterisokeriksi kutsun) ja sitruunasta puristetun mehun kanssa. Se on loistava yhdistelmä. Pannarin kanssa voi tarjota vaikka mitä, mutta tuoreet marjat ja metsävattuhillo on kyllä superhyvää!

Taikinan voi kaataa pellille, jossa on leivinpaperi, mutta ihanat reunat ja muikea maku tulee kun laittaa pellille ruokalasikllisen voita ja työntää pellin kuumaan uuniin. Kun voi sulaa ja kuplii ota se uunista, levitä voi myös reunoille, kaada taikina pellille ja paista. Ihanaa tulee. Ja irtoaa pelliltä hienosti.

Maailman paras pannari
Tältä se näyttää uunissa!

8 annosta

Pelillinen pannukakkua

7,5 dl                        Täysmaitoa 

3 dl                           vehnäjauhoja

3                               kananmunaa

0,75 dl                      sokeria

2 tl                            vaniljasokeria tai enemmän

1 tl                            kardemummaa

1 tl                            suolaa

50 g                          sulatettua ja jäähdytettyä voita

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Mittaa muut aineet joukkoon ja sekoita hyvin. Anna taikinan turvota 10 min. Kaada taikina uunipelille. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 20 minuuttia kunnes pannarin pinta on kauniin kullan ruskea.

nammm!

Terveiset kirjoitan vattuhillosta tahmeilla sormilla!

Blogia saa mielellään jakaa ja tavataanhan myös Instagramissa ja Facebookissa!

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

  1. Suvi Kullström 05.02.2021

    Herkullisen näköistä pannaria 🖤

    Vastaa
    • Hanna 06.02.2021

      Kiitos – pannari on sellainen lohturuokien kuningatar!
      Hanna

      Vastaa
  2. Laura 05.02.2021

    Ihana pannari, kiitos reseptistä!!😋

    Ps. Et taida olla yllättynyt että ex-kollegasi lähtee puolipaneloimaan politiikkaa kuntoon juuri perussuomalaisena..?🤦‍♀️

    Vastaa
    • Hanna 06.02.2021

      Kiva jos reseptistä on iloa – meillä toi pellillinen menee illassa. Mä syön kaksi kohtuullista palaa ja mies loput! 😀
      Nooo en varsinaisesti yllättynyt kyllä ollenkaan…
      Hanna

      Vastaa
  3. Lotta 06.02.2021

    Tää oli aivan ihanaa!
    Kiitos reseptistä! <3

    Vastaa
    • Hanna 06.02.2021

      Nams ja mums! Täytyy joskus koettaa gluteenittomista jauhoista – takuulla onnistuu heittämällä!

      Hanna

      Vastaa
  4. sirukka 08.02.2021

    Todella hyvä ja maistuva resepti. Tosin se on viime aikoina julkaistu monessakin uudehkossa keittokirjassa, jopa samalla nimellä: maailman paras pannukakku!!!

    Vastaa
  5. Paula 08.02.2021

    Epäillen aloin tehdä sinun ohjeen mukaista pannukakkua, kun oli jäänyt punaista maitoa.
    Mutta mitä , aivan mahtavan makuista oli ja loppu meni kylmänä iltateellä!
    Siis kiitos paljon ohjeesta!

    Vastaa