Ihanat ulkoilusäät ja lumiset maisemat pistävät meillä soppakattilat porisemaan. Kuuma, tulinen linssikeitto on yksi suosikkejani. Ehkä siksi, että siihen tulee makkaraa! Tähän keittoon pilkoin mukaan Pirkka Parhaat krakovanmakkaraa ja Snellman All Natural Chorizoa. Lisäksi keitossa on paljon hyviä vihanneksia ja linssejä.
Se joka ei tahdo syödä lihaa, voi joko korvata sen esimerkiksi Härkis TexMexillä (lisää se lähes valmiiseen keittoon) tai jättää pois kokonaan. Keitto maistuu myös ilman makkaroita tai sen vaihtoehtoja oikein hyvältä ja on täyttävää.
Juomaksi sopii olut joko alkoholilla tai ilman. Itse suosin alkoholitonta olutta.
Annoksesta riittää helposti kuudelle nälkäiselle syöjälle.
Tulinen linssikeitto
n. 450 g voimakkaan makuista makkaraa, kuten chorizo ja krakovanmakkara
1 sipuli pieninä kuutioina
4 valkosipulin kynttä murskattuina
2 lehtisellerin vartta pieninä kuutioina
2 porkkanaa pieninä kuutioina
4 kuivattua pientä chiliä tai maun mukaan
2,5 dl vihreitä linssejä
2 laakerinlehteä
2 prk tomaattimurskaa
1,5 l vettä
suolaa
mustapippuria myllystä
2-4 viherkaalinlehteä silputtuna ilman lehtiruotia
Oliiviöljyä
Pilko ensin makkarat, sipuli, lehtisellerin varret, porkkanat ja valkosipuli ja huuhdo linssit.
Laita kattilan tai padan pohjalle öljyä ja lisää sipulikuutiot ja valkosipuli. Hauduta sipulit pehmeiksi ja lisää makkarat. Paistele hetki ja lisää sitten kaikki loput ainekset paitsi lehtikaali. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele hiljaisella tulella, kunnes linssit ovat kypsät, noin 25-35 minuuttia.
Irrota sillä aikaa lehtikaalin paksu lehtiruoti ja silppua lehdet pieniksi. Laita paistinpannulle hiukan öljyä ja paistele lehtikaalia kuumassa öljyssä muutamia minuutteja. Lisää lehtikaalit valmiiseen keittoon.
Lisää tarvittaessa vettä ja tarkista suola. Tarjoa keitto smetanan tai parmesaaniraasteen kanssa.
Blogia saa mielellään jakaa ja tavataanhan myös Instagramissa ja Facebookissa!
Herkkuterveisin
Hanna
Ah kuinka ihana keitto! Kotoa ei löytynyt lehtiselleriä, mutta toimi hyvin ilmaan sitäkin. Chorizo sopi mainiosti. Keitto maistuu varmasti kaikkina vuodenaikoina. Kiitos tästä reseptistä Hanna.
Hei ihanaa, että tykkäsit ja kiitos kun kommentoit! Ihanaa kevättä sulle ❤️
Hanna
No niin hiihdon maailmancappia katsotaan ja keitto on potisemassa. Kohta maistellaan. Tuoksu on hyvä.
Ihanaa toivottavasti maistui!