Tulinen ja topakka linssikeitto – parasta herkkua kylmänä päivänä

Ihanat ulkoilusäät ja lumiset maisemat pistävät meillä soppakattilat porisemaan. Kuuma, tulinen linssikeitto on yksi suosikkejani. Ehkä siksi, että siihen tulee makkaraa! Tähän keittoon pilkoin mukaan Pirkka Parhaat krakovanmakkaraa ja Snellman All Natural Chorizoa. Lisäksi keitossa on paljon hyviä vihanneksia ja linssejä.

Tulinen linssikeitto - soul food
Linssikeitto on tuhtia ja terveellistä – siinä on runsaasti vihanneksia

Se joka ei tahdo syödä lihaa, voi joko korvata sen esimerkiksi Härkis TexMexillä (lisää se lähes valmiiseen keittoon) tai jättää pois kokonaan. Keitto maistuu myös ilman makkaroita tai sen vaihtoehtoja oikein hyvältä ja on täyttävää.

Juomaksi sopii olut joko alkoholilla tai ilman. Itse suosin alkoholitonta olutta.

Annoksesta riittää helposti kuudelle nälkäiselle syöjälle.

Tulinen linssikeitto valmistuu nopeasti ja tulisuutta voi säädellä oman maun mukaan
Tulinen soppa on parasta ruokaa kylmänä päivänä – herkkujen herkku

Tulinen linssikeitto

n. 450 g voimakkaan makuista makkaraa, kuten chorizo ja krakovanmakkara

1 sipuli pieninä kuutioina

4 valkosipulin kynttä murskattuina

2 lehtisellerin vartta pieninä kuutioina

2 porkkanaa pieninä kuutioina

4 kuivattua pientä chiliä tai maun mukaan

2,5 dl vihreitä linssejä

2 laakerinlehteä

2 prk tomaattimurskaa

1,5 l vettä

suolaa

mustapippuria myllystä

2-4 viherkaalinlehteä silputtuna ilman lehtiruotia

Oliiviöljyä

Pilko ensin makkarat, sipuli, lehtisellerin varret, porkkanat ja valkosipuli ja huuhdo linssit.

Laita kattilan tai padan pohjalle öljyä ja lisää sipulikuutiot ja valkosipuli. Hauduta sipulit pehmeiksi ja lisää makkarat. Paistele hetki ja lisää sitten kaikki loput ainekset paitsi lehtikaali. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele hiljaisella tulella, kunnes linssit ovat kypsät, noin 25-35 minuuttia.

Irrota sillä aikaa lehtikaalin paksu lehtiruoti ja silppua lehdet pieniksi. Laita paistinpannulle hiukan öljyä ja paistele lehtikaalia kuumassa öljyssä muutamia minuutteja. Lisää lehtikaalit valmiiseen keittoon.

Lisää tarvittaessa vettä ja tarkista suola. Tarjoa keitto smetanan tai parmesaaniraasteen kanssa.

Blogia saa mielellään jakaa ja tavataanhan myös Instagramissa ja Facebookissa!

Herkkuterveisin

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *