Vuosi 2020 kuvina – minulle se oli hieno ja onnellinen vuosi

Onnellinen vuosi 2020 on takana. Niin minulle se oli onnellista aikaa, vaikka koronavuosi olikin. Tässä jutussa on melkein yhtä monta kuvaa, kuin on viikkoja vuodessa. Pienet kuvatekstit kertovat mistä on kyse.

Tärkeimmät asiat olivat vuonna 2020 uusi perheenjäsen, ja perhe ylipäätään, iloiset työasiat ja kotona tehdyt remontit. Oli myös upeaa viettää pitkä aika alkuvuodesta Espanjassa meren äärellä. Se on yksi unelma joka yhtäkkiä toteutui.

Alkuvuodesta oltiin pitkä tovi Espanjassa

Viime vuoden alussa me vietettiin pitkä tovi Espanjassa. Tehtiin töitä etänä sieltä käsin. Korona ei vielä vaikuttanut mihinkään. Kuvattiin mm. muotia Tässä Uhanan silkkimekko ja puuvillahousut.
Mä muistan niin hyvin ton hetken, noita kuvia oli niin kivaa tehdä.
Tää on mun elämän valo ja ilo ja tuki ja turva ja rakkaus ja ystävä.
Mijaksen polulla haikkaamassa. Ihana vuosi 2020.
Kun on valoa ja kivat ilmat on helppoa pysyä liikkeessä. Vaellukset vuoristossa on ihania, koska maisemat on pähkähullun kauniita, ilma on raikasta ja mä tykkään tutkia kaikkia kasveja joita luonnossa on. En tunne niitä, mutta ne kiinnostaa. Olis kiva jos joku osaisi kertoa niistä jotakin.
Me asuttiin merenrannassa aivan Puerto Banuksen lähellä ja sain joka päivä kävellä pitkin meren rantaa. Rakastan sitä.
Me seikkailtiin myös kauempana. Ardales National Park oli upea paikka. Henkeäsalpaavan kauniit maisemat ja vähän viileä ilma.
Pehmeässä ilta-auringossa kiivettiin milloin millekin kukkulalle ennen kuin mentiin syömään. Ihania maisemia ja hiljaisuutta.
Uima-allas ja kylmä vesi mutta kunis auringon nousu.
Aamut on mun kulta-aikaa ja niin on luonnonkin. Meidän talo oli suljetulla alueella, jossa oli uima-allas. Vesi ei ollut lämmitetty mutta uin siinä kuitenkin melkein joka päivä. Uin myös meressä. Vesi oli hullun kylmää! Mutta nää kauniit aamut! Parasta!
Lopulta oli tultava kotiin. Tämä kuva on otettu viimeisenä iltana. Ja onneksi tultiin, kun tultiin. Pian alko korona kurimuksen laajuus paljastua.
Kotona oli lunta. Ei haitannut. Rakastan lunta!
Cover girl ET-terveydessä

Sain tehdä töitä koko korona kevään!

Kotona odottivat työt. Sain jatkaa Mitä tänään syötäisiin perjantai -jaksojen tekemistä Harri Syrjäsen kanssa. Tykkään tosi paljon tehdä niitä ohjelmia. Koko työryhmä on superkiva ja opin koko ajan jotain uutta kokkaamisesta. Finesse juttuja. Harri on huippu tyyppi, huippukokki, avulias, hauska ja kiva työkaveri.
Tässä on ruokastylisti Alex Nurmi joka on ohjelman ruokatuottaja. Hauska ja aina ystävällinen ihminen, joka ei luultavasti hermostu mistään. Ei siellä kyllä kukaan muukaan hemostu.

Meillä on siellä aina huippuvieraita, tässä Juha Tapio, hieno ihminen.

Korona-ajan juttuja

Keväällä kun korona riivasi, tein suosittuja leivontaliveja Instagramiin Jarin kanssa. Se oli huippukivaa
Tein blogiin viime vuonna yhteensä yli 50 reseptiä! Se on ihan hullu määrä. Olen tehnyt kymmenen vuotta joka viikko reseptin Topi-keittiöiden saitille. Eli yli reilusti yli 500 reseptiä. Lopetin yhteistyön nyt ja jatkossa teen reseptejä omille sivuilleni. Tässä kuvassa on tulinen tonnikala-hyydykekakku joka on gluteeniton ja laktoositon.
Kesäkurpitsagalette on yksi suosituimpia reseptejäni. Tämä kuva on Instaliven kuvauksista.
Päätin maalata yhden meidän yläkerran huoneen kokonaan valkoiseksi. Tämä kuva on kaupallisesta yhteitstyöstä Rustan kanssa.
Huoneesta tuli hieno. Se on nyt jumppa-jooga ja kuvaushuone jossa voi kuvata blogiin asioita valkoisessa tyhjässä tilassa.
Ensimmäinen pääsiäinen Suomessa sitten vuoden 2006. Vietämme aina pääsiäiset Saarenmaalla, mutta nyt sinne ei saanut matkustaa – koska korona.

Mallihommia

Sain olla valokuvamallina muotijussa. Se oli nastaa ja kuvista tuli todella kauniita. Sain kehuja myös siitä että olin sitkeä malli, joka jaksoi tehdä töitä väsymättä. Aika nasta kehu!
Tämä kaupallinen yhteistyö oli ihana. Kuvasimme sen Saarenmaalla.
Tässä olin Ida Jokikunnaksen mallina, jossa mulle tehtiin kokonaan uusi lookki. Ai että mä rakastin olla pitkätukkainen yhden päivän ajan! Parasta!

Viimein pääsimme Saarenamaalle

Jarilla ja mulla on talo Kuresaaren lähellä ja heti kun Viroon sai matkustaa, me lähdimme mökille, jossa jo omenapuut kukkivat.
Saarenmaan mökki on ehkä maailman paraspaikka. Talot on rakennettu 1939 ja 1928 Me teimme niihin täysrempan vuosina 2006-2008
Olen tehnyt Eckerön kanssa Blogi-yhteistyötä monta vuotta ja yhteistyö jatkuu.
Tallinnan parhaat paikat on tutut – niin hieno kaupunki!
Saarenmaalla kasvaa pilvin pimein maariankämmeköitä ja muitakin kämmeköitä. Ne ovat niin niin kauniita!
Käytiin Pärnussa Carolinan kanssa. Ihanat on rannat, hotellit, ravintolat ja erilaiset hoidot!

Perhe

Tyttäret! Voi rakkaus!

Ja hän – ensimmäinen lapsen lapseni
Ja he yhdessä – Jari ja pikkuinen.
Saatiin hoitaa pikkumiestä paljon! Kyllä riitti touhua!
Silmälsit on kiva lelu….
Me oltiin Apu-lehdessäkin hänen kanssaan.

Lisää remonttia

Kun korona-aikana istuin paljon kotona, alkoi ottaa päähän kun tuossa talon päädyssä oli niin tympeä seinä. Siihen puhkaistiinkin sitten hieno ovi!
Samalla uusittiin etuovi ja sivuovi.

Suomen kaunein koti

Suomen kaunein koti olikin mökkiohjelma tällä kertaa. Laitoin finaaliin päähäni ponnarin ja vedin kiharat suoriksi.
Tämä oli huippuihana päivä. Ja nämä mun tuomarikaverit on niin ihania ihmisiä että työntekokin tuntuu juhlalta vain. Samoin on koko työryhmä.

Arki

Tässä istun arkisin ja kirjoitan. Työtä paljon ja välillä sitä on niin paljon, että liikunta jää liian vähälle ja se tuntuu kropassa pahalta.
Tykkään treenata salilla painojen kanssa ja tietenkin rakastan Fustraa, joka paras laji mitä voi olla.Musat on korvilla, kun treenaan yksin. Fustratreeneissä kuuntelen valmentajaani, juho Lahtea.
Marraskuussa puhuin vaihdevuosista lehdessä – suosittu ja vaiettu aihe.
Sanna Marinista oli lehdessä juttu, jossa hänellä ei ollut blazerin alla puseroa. Siitä nousi joku älytön kohu. Kuvasin mielipiteeni. Päälläni on kirppikseltä kaverini minulle löytämä smokki.
Lokakuussa vaihdoin blogini pois A-lehtien sivuilta, jossa olin tehnyt töitä viisi vuotta. Se oli hienoa ja opettavaista aikaa. Nyt blogi on omilla sivuillani www.hannasumari.fi ja kaupalliset yhteistyöt myy Asennemedia. Olen saanut tehdä upeita yhteistöitä jo heti siirryttyäni sinne. Yksi hieno esimerkki oli Henkell-yhtsietyö, johon etsin iltapukua. Tämä upeus löytyi Muotikuusta. Tässä sitä sovittelen.
Ja tässä lopuutulos Kuva: Riikka Kantinkoski
Juuri ennen joulua ehdin vielä käydä Lapissa tekemässä TV-ohjelmaa, joka on kiva yllätys. Mitä tehtiin, se paljastuu ensi syksynä!
Sitten tapahtui tämä. Toinen lapsenlapseni syntyi aivan joulun alla. Olen niin onnellinen näistä kahdelta lapsenlapsestani että sydän pakahtuu. Perhettäni tärkeämpää asiaa ei tietenkään ole olemassa. Paras päätös vuodelle 2020

Kiitos menneestä vuodesta ja upeaa vuotta 2021 kaikille – toivottavasti pääsemme eroon koronasta ja sen myötä vuodesta tulee iloisempi ja saamme tavata toisiamme, käydä kahvilla ja leffassa, matkustaa ja halata ja suukotella enemmän!

Rakkaudella,

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia

 1. Leila 10.01.2021

  Olipa kiva lukea ”summaus” viime vuodestasi.
  Onnea kaksinkertaisella mummille!

  Vastaa
 2. sirukka 11.01.2021

  Ihana ja iloinen kuvasarja koko vuodesta! Kaikki niin kohdallaan, että tuskin tässä terapiaa tarvitaan vastaamaan kysymykseen: ”kuka minä olen”?

  Vastaa
  • Hanna 11.01.2021

   Kiitos! Kyllä kaikki onkin kohdallaan oikein hyvin. On vain tunne, että haluan tutkia mitä aidosti haluan ja luuoda vahvemman yhteyden itseeni.
   Hyvää uutta vuotta!
   Hanna

   Vastaa