Haluatko tehdä jotain merkityksellistä?

Kaupallinen yhteistyö Suomen World Vision. Mulla on sellainen tunne, että monet meistä haluaisivat mielellään tehdä jotain merkityksellistä. Jotain sellaista, jolla olisi kauaskantoisia vaikutuksia ja josta voisi olla ylpeä siihen tapaan, että hei – mä tein tän asian ja se on loistava juttu ja siitä hyötyy tai saa iloa moni ihminen. Tein sen koska voin ja koska se on oikein.

Mutta mitä sitten voisi tehdä? Kun ei ole miljoonaa eikä aikaakaan? Ja kaikki puolustelut tuntuvat vajavaisilta ja niin noloilta, ettei niitä edes kehtaa ääneen sanoa.

Minä tiedän mitä voi tehdä

Minä tiedän mitä voi tehdä. Voi ryhtyä World Vision kummiksi. Se on aito tapa auttaa ja todella saada aikaan hyvää. Kummiksi ryhtymisellä auttaa näkyvien ja tuntuvien muutoksien aikaan saamisessa. Kummi vaikuttaa, ei vain yhden lapsen, vaan kokonaisen kylän elämään kaukana täältä, jossa meillä asiat ovat niin paljon, paljon paremmin. Ja panos on hyvin pieni, vain euro päivässä.

Yhden euron merkitys päivässä täällä on todella vähäinen, kun vertaa sitä siihen mikä merkitys sillä on kummilapsen elämään siellä missä lasten asema on todella turvaton, jossa lapset menevät nukkumaan nälkäisinä ja siellä jossa puhdasta vettä on vaikeaa saada. Puhdas vesi on meille itsestäänselvyys täällä tuhansien järvien maassa, jossa aikuinen kuluttaa keskimäärin 120 litraa vettä päivässä.

Ruandassa pieni 8 vuotias tyttö tekee kaksi vedenhakumatkaa päivässä. Kaivo on alhaalla laaksossa muutaman kilometrin päässä ja sinne hän kipittää tyhjän kanisterin kanssa reippaasti. Matka kotiin veden kanssa kestää kauemmin. Tyttö kantaa päänsä päällä 10 litran vesikanisteria ja vuorenrinne on jyrkkä. Mutta perhe on onnekas, koska niinkin läheltä saa puhdasta vettä. Niin erilaiset ovat meidän maailmamme.

Meidän näkökulmastamme katsottuna todella pienellä rahalla kokonainen perhe saisi syödäkseen vuoden ajan joka päivä. World Vision kummimaksu on minimissään 30€/kk mutta halutessaan sen voi säätää myös suuremmaksikin. Tämä on yksi syy miksi olemme World Vision kummeja. Tiedämme kummeina, että lapsi saa riittävästi monipuolista ruokaa – se tuntuu valtavan tärkeältä asialta.

Anna lapsen valita

Ihana tapa ryhtyä kummiksi on Anna lapsen valita –vaihtoehto. Siinä kummeiksi haluavien kuvat toimitetaan Keniaan World Visionin kautta, ja lapset saavat itse valita kenen kummilapseksi haluavat. Seuraava Anna lapsen valita –kummitilaisuus järjestetään 5.-9.12. Ngoswetissa Keniassa, ja tiedon omasta kummilapsesta saa 12.12. alkaen.

En tiedä mikä on hienompaa kuin pienempien auttaminen ja lasten suojeleminen. Minun kummilapseni nimi on Sharon ja hän asuu Keniassa. Hänen kylässään ongelmana on puhtaan veden puute. Lahjoitukseni auttaa hanketta, jossa pyritään saamaan toimivia vesipisteitä koko alueelle.

Koska vettä ei ole monen lapsen koulutie keskeytyy, koska aika menee veden noutamiseen. Koulujen taso on myös heikko ja kummien tuella koetetaan saada pätevämpiä opettajia ja panostaa hyvään opetusmateriaaliin.

Kummi voi lahjoittaa kerran vuoden suuremman summan joka menee suoraan kummilapsen perheelle. Paikalliset World Visionin työntekijät miettivät mikä auttaisi perhettä parhaiten. Seuraava askel omassa kummiudessani on kysyä, mitä voin tehdä Sharonin perheen hyväksi ja se on joululahjani heille. Siihen minua innoitti tämä oheinen video. Suosittelen ottamaan nenäliinat valmiiksi käsille.

Tee hyvä teko – Ryhdy kumiksi. Tee jotain merkityksellistä. Luo mahdollisuuksia ja turvaa sinne, missä sitä tarvitaan.

Blogia saa mielellään jakaa, ei tarvitse kysyä erikseen ❤️

Hanna

Kuvat: Jari Mutikainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *