Hannan mehevä omenakakku

Omena-aika on täällä ja Hannan mehevä omenakakku! Ja samalla myös omenakakut ja piiraat. Tämä kakku on mehukas herkku, jonka kanssa voi hyvin nauttia vaniljakastiketta, mutta se ei ole pakollinen lisä.

mehevä omenakakku.
mehevä omenakakku.

Hannan mehevä omenakakku

Uuni 180°C paistoaika n. 30 min

Tarvitset suorakaiteen muotoisen vuoan jonka koko on noin 33 cm x 26 cm 

Omenat

1 litra n. 1,5 cm omenakuutioita eli 3-5 omenaa koosta riippuen
3 rkl sitruunan mehua

Taikina

2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
100 g voita (huoneen lämpöistä)
200 g Philadelphia tuorejuustoa (huoneen lämpöistä)
2 isoa kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa

Rapea päällys

2,5 dl fariinisokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
100g voita

Säädä uuni 180 asteeseen. Laita vuokaan leivinpaperi.
Kuori ja kuutioi omenat puolentoista sentin paloiksi. Laita kuutioit kulhoon ja purista päälle sitruunanmehua, etteivät omenat tummene. Sitruuna tuo myös hyvää makua kakkuun.

Laita vatkauskulhoon sokeri, vaniljasokeri, voi ja tuorejuusto ja vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Lisää munat yksi kerrallaan seokseen edelleen voimakkaasti vatkaten.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola ja lisää seos pienissä erissä taikinaan. Voit sekoittaa ne taikinaan sähkövatkaimella, mutta vatkaa vain sen verran, että saat taikina juuri ja sekaisin.
Lisää sitten joukkoon omenan palat hyvin lastalla tai puuhaarukalla sekoittaen. Levitä taikina vuokaan leivinpaperin päälle


Tee muruseos


Mittaa kulhoon fariinisokeri, kaneli ja vehnäjauhot. Sekoita. Lisää joukkoon kuutioitu voi ja nypi se sormilla murumaiseksi seokseksi. Levitä seos vuokaan omenataikinan päälle.
Paista uunin keskiosassa 180 asteessa n. 30 minuuttia.
Anna jäähtyä ja nosta leivinpaperin avulla kakku vuoasta. Leikkaa jäähtynyt kakku paloiksi ja nauti hyvässä seurassa hyvällä mielellä!

Blogia saa mielellään jakaa – ei tarvitse kysyä erikseen 🙂

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 kommenttia

  1. Tarja 28.10.2022

    Kuinka iso vuoka ohjeessasi on.

    Vastaa
  2. Arja 29.08.2023

    Hei Hanna! Voisikohan piirakkaan käyttää kotitekoista omena-kanelihilloa? Vaikuttaa tosi herkulliselta piirakalta ja teen sitä viikonlopuksi. Myös kanttarellipiirakka tulee varmasti testiin.

    Vastaa
    • Hanna 30.08.2023

      Hei Arja,
      Omenahillo on liian vetelää. Pinenet kuutiot on eri asia. Suosittelen käyttämään siis kuutioita. Toki voit sekoittaa niiden joukkoon hiukan hilloa! Itse kokeilin niin.
      Hanna

      Vastaa
  3. Hanna 09.09.2023

    Leivoin tänään tämän omenakakun ja se oli parasta omenakakkua, mitä olen ikinä syönyt! Aivan täydellisen mehevä ja pehmeä. Kiitos ohjeesta! 🙂 Menee tosiaan ilman vaniljakastiketta tai se kanssa. Tein pyöreään kakkuvuokaan hieman paksumpana kakkuna. Tällöin päälle tulevaa murua tuntui tulevan liian paksu kerros, joten jätin osan pois ja suhde oli mielestäni näin hyvä.

    Vastaa
    • Hanna 10.09.2023

      Hei ihana viesti! Kiitos! Ja just hyvä ajatella itse – eli jos murua tuntuu olevan liikaa, sitä kannattaa vähentää kun vuoka on eri kuin ohjeessa.

      Onnen syksyä sulle!
      Hanna

      Vastaa