Kantarellipiirakka – paras resepti

Kantarellipiirakka – paras resepti. Tämä piirakkaresepti toimii ihan kaikilla sienillä eikä ole väliä silläkään onko sienet vasta metsästä haettuja vai pakasteesta poimittuja. Sekä piirakan täytteessä että pohjassa on makua, kuten kunnon piiraassa tuleekin olla.

Kantarellipiirakka - paras resepti.

Tämä kantarellipiiras on meidän perheen ykkössuosikki. Parempaaan en ole törmännyt missään!

Kantarellipiirakka – paras resepti

Vuoka 20 cm

Uuni pohjan esipaistossa 225°C täytteen kanssa 200 °C

Pohja

100 g pehmeää voita

100 g porkkanaraastetta

1 dl jauhoja

1 dl kaurahiutaleita

½ tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

Täyte

200 g kantarelleja

3 pientä uuden sadon sipulia

1 rkl öljyä

1 dl maitoa

1 muna

1 valkosipulin kynsi raastettuna

2 dl juustoraastetta

½ tl suolaa

½ tl valkopippuria

½ tl rosmariinia

Tee taikina

Sekoita keskenään pehmeä voi ja porkkanaraaste. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Yhdistä seokset ja muodosta niistä taikina. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan. Paista 225° 10 min

Tee täyte

Paista silputtua sipulia ja sieniä öljyssä pannulla kunnes sienien neste on haihtunut ja sipulit ovat pehmenneet.

Yhdistä kulhossa täyteen muut aineet ja lisää lopuksi sienisipuli-seos. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 25 minuuttia

Maistuu sekä kylmänä että lämpimänä! Mums!

Blogia saa mielellään jakaa – ei tarvitse kysyä erikseen. Jos leivot tämän olisi kivaa, jos postaisit kuvan instagramiin ja tägäisit siihen minut – on kivaa nähdä niitä kuvia!

Iloa leivontaan!

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

56 kommenttia

  1. Armi 02.08.2022

    Ihana kantarellipiirakkaohje, nam <3

    Vastaa
  2. Sari 12.08.2022

    Tarkentava kysymys siis voi sula ja porkkana vai pehmeä voi yhdistetään

    Vastaa
    • Hanna 12.08.2022

      Hyvä huomio! Pehmeä voija porkkanaraaste sekoitetaan.

      Hanna

      Vastaa
  3. Susanna tuominen 25.08.2022

    Siis korppujauhoillako vuorattu vuoka?

    Vastaa
    • Hanna 25.08.2022

      Hei Susanna! Joo korppujauhoilla tai vehnäjauhoilla. Kumpikin toimii!
      Hanna

      Vastaa
  4. Laura 28.08.2022

    Olen ennenkin tehnyt ohjeellasi sienipiirakkaa suppilovahveroista ja se on niin hyvää, että tätäkin täytyy kokeilla. Paljonko tuo 200g sieniä olisi suunnilleen desilitroina, pilkottuna? Minulla olisi nimittäin pakkasessa kantarelleja tähän. Toinen kysymys, kun kuvan piirakassa näkyy reilusti vihreää ja ohjeessa vähän rosmariinia, kuivattuako?

    Vastaa
    • Hanna 29.08.2022

      Hei Laura,
      Ihanaa kuulla etä suppispiirakka on maistunut!
      Valitettavasti en osaa sanoa paljonko 200g on desilitroina, mutta ei se ole niin tarkkaa. laittaisin ehkä 3 dl
      Virheä, joka näkyy piiraassa on uuden sadon sipulien varsia. Mutta sekään ei ole niin tarkkaa. Jos sipuleissa ei enää ole hyviä varsia, voi käyttää vain sipulit ja hyvää tulee.
      Terveisin, Hanna

      Vastaa
  5. Tarja Kautsalo 03.09.2022

    Ihan mahtava kaanttatellipiirakan ohje! Ja mä olen todella kriittinen! En tämän parempaa voi kuvitella!

    Vastaa
    • Hanna 03.09.2022

      Oi miten ihana kuulla! Kiitos!
      Hanna

      Vastaa
  6. Ida 06.09.2022

    Kuulostaa ihanalta! 😍
    Osaatko arvioida montako tästä syö? Entä onnistuisiko tämä tehdä uunipellillä esim kaksinkertaisena?

    Vastaa
    • Hanna 06.09.2022

      Hei Ida,
      Pyöreästä piirakasta tulee kuusi reipasta palaa. Joskus kolme ihmistä on syönyt piirakan kokonaan eli se vähän riippuu onko piirakka tarkoitettu lounaaksi, onko pöydässä tarjolla muutakin esimerkiksi salaattia jne.
      En yleensä suosittele valmistamaan pyöreään vuokaan tarkoitettua piirasta pellille kaksinkertaisena annoksena, koska lopputulos voi olla vetinen. Teen mieluummin kaksi pyöreää piirasta. Mutta olen saanut viestejä että tämä ohje toimii kaksinkertaisena annoksena pellillä. Itse en ole kokeillut. Mutta uskon seuraajiani, joten rohkaisen kokeilemaan!
      Terveisin Hanna

      Vastaa
  7. Nina 06.09.2022

    Hei! Mitä juustoraastetta suosittelisit tähän piirakkaan? Entä sopisikohan sipuliksi salottisipuli?

    Vastaa
    • Hanna 06.09.2022

      Hei Nina!
      Minä käytän joko puna- tai mustaleima emmentaljuustoraastetta ja salottisipuli sopii tähän erinomaisesti!

      Terveisin Hanna

      Vastaa
  8. Eija Silvennoinen 09.09.2022

    Olipa hyvää kantarelipiirakkaa, erityiskiitos 91 vuotiaalta äidiltä mehevästä ja maukkaasta pohjasta. Jatkoon meni. Nyt tekee mieli kokeilla tuota pohjaa makeaan piirakkaan…sokeria, sitruunaa, vaniljasokeria ja päälle mustikoita.

    Vastaa
    • Hanna 09.09.2022

      kiitos – ihanin viesti! Ja mustikkapiirakka idea ihan loistava!

      Hanna

      Vastaa
  9. Päivi 22.10.2022

    Kiitos, hyvä resepti, ainekset löytyy kaapista eikä tarvita mitään erikoista, nam!

    Vastaa
    • Hanna 22.10.2022

      Ihana kuulla Päivi! Niin kiva palaute!
      Onnen syksyä sulle 🙂

      Hanna

      Vastaa
  10. Hannele Törnqvist 24.10.2022

    Hei, resepti vaikuttaa niin hyvältä että pakko tehdä tämä! Minulla pakkasessa kanttarelleja, ne kun sulatan niin syntyy aina reilusti nestettä, paistaisitko sienet sen nesteen kanssa vai ilman?

    Vastaa
    • Hanna 24.10.2022

      Hei Hannele! Ai että miten hienoa, että on pakkasessa kantsuja! Jippii! Paista nesteen kanssa, mutta paistele kunnes neste on haihtunut.
      Terkut
      Hanna

      Vastaa
  11. Titta 16.11.2022

    Ikinä en ole näin hyvää sienipiirakkaa syönyt. Ihan tajuttoman herkullista ja vielä helppo tehdäkin.

    Vastaa
    • Hanna 16.11.2022

      Ihana kuulla! Kiitos viestistä ❤️
      Hanna

      Vastaa
  12. Ilpo Kokkonen 23.01.2023

    Joo meinaan kokeilla.

    Vastaa
  13. Tuija Halonen 22.06.2023

    Hei, voiko tällää pohjalla tehdä lohipiirakan?
    Tuikku

    Vastaa
  14. Konttori Ritva 21.07.2023

    Kiitti ohjeesta, oli muuten hyvää et turhaan kehunu. Olen etsiny Sienipiirakan ohjetta, nyt löyty teen jatkossakin tällä ohjeella. T. Ritu

    Vastaa
    • Hanna 21.07.2023

      Ihana kuulla – nyt vaan toivotaan loistavaa sienikautta!
      Terkuin
      Hanna

      Vastaa
  15. Essi 23.07.2023

    Moikka! Kuulostaapa todella hyvältä ohjeelta. Kestääköhän tämä piirakka pakastamisen hyvin?

    Vastaa
    • Hanna 17.08.2023

      Moi!
      Varmasti kestää oikein hyvin!

      Hanna

      Vastaa
  16. Irma 20.08.2023

    Hyvän tuntuinen resepti, aion kokeilla. Onko rosmariini oleellinen, millä voisi korvata vai jättääkö pois, kun jostain syystä en pidä siitä?

    Vastaa
    • Hanna 20.08.2023

      Hei Irma!
      Kiva kun kokeilet – rosmariinin voit huoletta jättää pois. ja jos haluat korvata se jollaine, ehdotan timajamia. Persilja sopii tähän myös mainiosti sekä tuore oregano.
      ihania leivonta hetkiä!
      Hanna

      Vastaa
  17. Marjatta Huhta 26.08.2023

    Aivan loistava maku!

    Vastaa
    • Hanna 27.08.2023

      Kiitos! Ihanaa että maistui!
      Hanna

      Vastaa
  18. Airi Hyvärinen 30.08.2023

    Oli tosi hyvää. Olen kokeillut muitakin sienipiirakka- reseptejä, mutta tämä on herkullisin. Kiitos!

    Vastaa
    • Hanna 30.08.2023

      Ihana kuulla! Niin kiva että tykkäsit!

      Hanna

      Vastaa
  19. Mari 01.09.2023

    Ihana resepti. Kiitos tästä. Oli tarkoitus ottaa kuvankin piirakasta , mutta siitä oli jo suuri osa syöty kun sain kuvan vihdoin otettua. Seuraavalla kerralla( ja se tulee pian) olen nopeampi kameran kanssa 😀

    Vastaa
    • Hanna 02.09.2023

      Ihanaa kuulla että noin hyvin maistui ja seuraava kerta on jo tähtäimessä!
      Hanna

      Vastaa
  20. Maarit Wihuri 06.09.2023

    Ihana piirakka , minulla taisi olla hieman liian suuri vuoka . Minkä kokoinen vuoka on paras ?

    Vastaa
  21. Sari 09.09.2023

    Pohjaan tuleva porkkanaraaste houkutteli kokeilemaan kanttarellipiirakkaan 🙂 Ihana pohja, tosin seuraavalla kerralla laitan vähemmän porkkanaraastetta ja kokeilen myös kasvistäytteiseen piirakkaan. Miehelle vein maistiaiset saunaan vilvoittelutauolle ja pois lähtiessä kysyi saako ottaa lisää. Kelpasi 🙂 Uusi satsi kanttarelleja odottaa jo seuraavaa leipomishetkeä <3

    Vastaa
    • Hanna 10.09.2023

      Hei Sari!
      Kiitos viestistä – niin ihanaa kuulla että piirakka on maistunut! Ja nyt noita sieniä tosiaan riittää vaikka tekis piiraan joka päivä!
      Ihanaa syksyä sulle!
      Hanna

      Vastaa
  22. eva 14.09.2023

    Olipa hyvä piirakka ja mehukas pohja.
    Tämä menee jatkoon.
    Aion kokeilla timjamilla ensi kerralla. Oli herkullinen.
    Tein tuplaannos ja paistoin pellille.
    Hyvin onnistui.
    Eva

    Vastaa
    • Hanna 14.09.2023

      Hei mahtavaa kuullä tmä – se siis onnistuu myös tupla-annoksena pellillä.
      Timjami sopii siihen erinomaisesti!

      terkuin
      Hanna

      Vastaa
  23. Teppo 24.09.2023

    Tämä on ollut oma suosikkini sienipiirakoiden laajassa kirjossa, kiitos siitä. Nyt kuitenkin ”uskaltauduin” hieman muokkaamaan reseptiä. Käytin porkkanaraasteen sijasta punajuuriraastetta. Pohjaa paistoin 15 minuuttia koska punajuuri vaatii hieman enemmän kypsyäkseen. Kivan värin lisäksi tästä tulee jopa vielä enemmän makua pohjaan. Kannattaa kokeilla!

    Vastaa
  24. Katariina 12.10.2023

    Harvoin kommentoin näitä mut nyt on ihan pakko, siis aivan taivaallisen hyvää. Miehen kanssa syötiin koko piirakka puoliksi ja hän on aina väittänyt ettei pidä sienistä 😅

    Vastaa
    • Hanna 13.10.2023

      Hei Ihana kuulla! Kiitos tuhannesti tästä ihanasta viestistä!

      Hanna

      Vastaa
  25. Sonja 19.10.2023

    Olipas ihanaa piirakkaa! Tein pojan synttäreille ja hieman pohdiskelin että mahtaako upota kun ei ole esim pekonia kyytipoikana noille suvun lihansyöjille mutta tähän ei todella mitään tarvitsisi lisätä, täydellistä!!

    Vastaa
  26. Helinä 19.10.2023

    Olen käyttänyt tätä pohjan reseptiä jo ainakin yli 30 vuotta kaikissa suolaisissa piirakoissa. Porkkanaraastetta laitan hieman enemmän. Piirakka pohja ei ole mauton, vaan maistuu todella hyvältä.

    Ohje löytyy mm. Kaisa Isotalon, Raija Kuittisen ja Ragni Tennbergin toimittamasta (Otava 1991,52. painos) Kotiruoka kirjasta, sipulipiiraan reseptistä, josta sen itse olen löytänyt.

    Vastaa
  27. Kirsi V 20.01.2024

    Tästä on tullut luottopiirakkani. Eikä vähiten erinomaisen kantatellivuoden takia. Kantarellitäytteeseen lisään vähän kahvia tai balsamiviinietikkaa. Teen tätä myös suppilovahveroista.

    Vastaa
    • Hanna 20.01.2024

      Hei ihana kuulla! Tää on myös mun luotto riiras! Mutta kahvia täytteeseen!! Pakko kokeilla! Kiitos vinkistä!
      Hanna

      Vastaa
  28. Virpi 03.07.2024

    hei löysin netin syövereitä tämän kanttarelkipiirakka ohjeen .niin kysynkin nyt pitääkö raaste olla karkeaa vaiko pientä ja mehevää jonka saa raastinraudan pinimmällä terällä?

    Vastaa
    • Hanna 03.07.2024

      Hei! Kumpikin raaste käy. Sinne sulaa joka tapauksessa!
      Hanna

      Vastaa
  29. Anne Myyryläinen 09.08.2024

    Olen tehnyt ohjeellasi kanttarelli sienipiirakan jo pari kertaa ja on kyllä Hyvää. Mieheni kehui myös.

    Vastaa
  30. Anneli Balak 19.08.2024

    Hei,
    voiko vehnäjauhojen sijaan käyttää mantelijauhoja?

    T. Anneli

    Vastaa
    • Hanna 19.08.2024

      Hei Anneli,
      En käyttäisi tähän piirakkaan mantelijauhoja. Jos haluat tehdä gluteenittoman piirakan, voit käyttää gluteenitonta jauhoseosta.
      Terkuin
      Hanna

      Vastaa
  31. John 25.08.2024

    Olen nyt tehnyt kyseinen piirakka nyt 3 kertaa, ja on kyllä hyvä!!
    Pieni pettymys on kuitenkin se että tulee niin äärettömän ohut. Olen tehnyt sen n 26 cm mittainen alumiinivuokaan. Pohja on ehkä pari milliä paksu, ja täyte saa kyllä venää jotta se peittäisi koko pohjan.
    Kuuluuko se niin olla, vai pitäiskö tuplata koko resepti?

    Vastaa
    • Hanna 25.08.2024

      Hei John,
      Ihana kuulla että piirakka maistuu! itse leivon sen 20 cm vuokaan Piirakka on silloinkin ohut, mutta toki paksumpi kun jos vuoka on 6 cm suurempi. Suosittelen siis leipomaan piiraan pienempään vuokaan.
      Terveisin
      Hanna

      Vastaa