Kantarellipiirakka – paras resepti

Kantarellipiirakka – paras resepti. Tämä piirakkaresepti toimii ihan kaikilla sienillä eikä ole väliä silläkään onko sienet vasta metsästä haettuja vai pakasteesta poimittuja. Sekä piirakan täytteessä että pohjassa on makua, kuten kunnon piiraassa tuleekin olla.

Kantarellipiirakka - paras resepti.

Sain tämän ohjeen aikanaan Saarenmaan naapuriltamme, kun olin ollut heillä illalla ja maistanut ehkä elämäni parasta sienipiirasta. Onneksi sain reseptin, sillä tämä on meidän perheen ykkössuosikki. Parempaaan en ole törmännyt missään!

Kantarellipiirakka – paras resepti

Pohja

100 g pehmeää voita

100 g porkkanaraastetta

1 dl jauhoja

1 dl kaurahiutaleita

½ tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

Täyte

200 g kantarelleja

3 pientä uuden sadon sipulia

1 rkl öljyä

1 dl maitoa

1 muna

1 valkosipulin kynsi raastettuna

2 dl juustoraastetta

½ tl suolaa

½ tl valkopippuria

½ tl rosmariinia

Tee taikina

Sekoita keskenään pehmeä voi ja porkkanaraaste. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Yhdistä seokset ja muodosta niistä taikina. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan. Paista 225° 10 min

Tee täyte

Paista silputtua sipulia ja sieniä öljyssä pannulla kunnes sienien neste on haihtunut ja sipulit ovat pehmenneet.

Yhdistä kulhossa täyteen muut aineet ja lisää lopuksi sienisipuli-seos. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 25 minuuttia

Maistuu sekä kylmänä että lämpimänä! Mums!

Blogia saa mielellään jakaa – ei tarvitse kysyä erikseen. Jos leivot tämän olisi kivaa, jos postaisit kuvan instagramiin ja tägäisit siihen minut – on kivaa nähdä niitä kuvia!

Iloa leivontaan!

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

23 kommenttia

  1. Armi 02.08.2022

    Ihana kantarellipiirakkaohje, nam <3

    Vastaa
  2. Sari 12.08.2022

    Tarkentava kysymys siis voi sula ja porkkana vai pehmeä voi yhdistetään

    Vastaa
    • Hanna 12.08.2022

      Hyvä huomio! Pehmeä voija porkkanaraaste sekoitetaan.

      Hanna

      Vastaa
  3. Susanna tuominen 25.08.2022

    Siis korppujauhoillako vuorattu vuoka?

    Vastaa
    • Hanna 25.08.2022

      Hei Susanna! Joo korppujauhoilla tai vehnäjauhoilla. Kumpikin toimii!
      Hanna

      Vastaa
  4. Laura 28.08.2022

    Olen ennenkin tehnyt ohjeellasi sienipiirakkaa suppilovahveroista ja se on niin hyvää, että tätäkin täytyy kokeilla. Paljonko tuo 200g sieniä olisi suunnilleen desilitroina, pilkottuna? Minulla olisi nimittäin pakkasessa kantarelleja tähän. Toinen kysymys, kun kuvan piirakassa näkyy reilusti vihreää ja ohjeessa vähän rosmariinia, kuivattuako?

    Vastaa
    • Hanna 29.08.2022

      Hei Laura,
      Ihanaa kuulla etä suppispiirakka on maistunut!
      Valitettavasti en osaa sanoa paljonko 200g on desilitroina, mutta ei se ole niin tarkkaa. laittaisin ehkä 3 dl
      Virheä, joka näkyy piiraassa on uuden sadon sipulien varsia. Mutta sekään ei ole niin tarkkaa. Jos sipuleissa ei enää ole hyviä varsia, voi käyttää vain sipulit ja hyvää tulee.
      Terveisin, Hanna

      Vastaa
  5. Tarja Kautsalo 03.09.2022

    Ihan mahtava kaanttatellipiirakan ohje! Ja mä olen todella kriittinen! En tämän parempaa voi kuvitella!

    Vastaa
    • Hanna 03.09.2022

      Oi miten ihana kuulla! Kiitos!
      Hanna

      Vastaa
  6. Ida 06.09.2022

    Kuulostaa ihanalta! 😍
    Osaatko arvioida montako tästä syö? Entä onnistuisiko tämä tehdä uunipellillä esim kaksinkertaisena?

    Vastaa
    • Hanna 06.09.2022

      Hei Ida,
      Pyöreästä piirakasta tulee kuusi reipasta palaa. Joskus kolme ihmistä on syönyt piirakan kokonaan eli se vähän riippuu onko piirakka tarkoitettu lounaaksi, onko pöydässä tarjolla muutakin esimerkiksi salaattia jne.
      En yleensä suosittele valmistamaan pyöreään vuokaan tarkoitettua piirasta pellille kaksinkertaisena annoksena, koska lopputulos voi olla vetinen. Teen mieluummin kaksi pyöreää piirasta. Mutta olen saanut viestejä että tämä ohje toimii kaksinkertaisena annoksena pellillä. Itse en ole kokeillut. Mutta uskon seuraajiani, joten rohkaisen kokeilemaan!
      Terveisin Hanna

      Vastaa
  7. Nina 06.09.2022

    Hei! Mitä juustoraastetta suosittelisit tähän piirakkaan? Entä sopisikohan sipuliksi salottisipuli?

    Vastaa
    • Hanna 06.09.2022

      Hei Nina!
      Minä käytän joko puna- tai mustaleima emmentaljuustoraastetta ja salottisipuli sopii tähän erinomaisesti!

      Terveisin Hanna

      Vastaa
  8. Eija Silvennoinen 09.09.2022

    Olipa hyvää kantarelipiirakkaa, erityiskiitos 91 vuotiaalta äidiltä mehevästä ja maukkaasta pohjasta. Jatkoon meni. Nyt tekee mieli kokeilla tuota pohjaa makeaan piirakkaan…sokeria, sitruunaa, vaniljasokeria ja päälle mustikoita.

    Vastaa
    • Hanna 09.09.2022

      kiitos – ihanin viesti! Ja mustikkapiirakka idea ihan loistava!

      Hanna

      Vastaa
  9. Päivi 22.10.2022

    Kiitos, hyvä resepti, ainekset löytyy kaapista eikä tarvita mitään erikoista, nam!

    Vastaa
    • Hanna 22.10.2022

      Ihana kuulla Päivi! Niin kiva palaute!
      Onnen syksyä sulle 🙂

      Hanna

      Vastaa
  10. Hannele Törnqvist 24.10.2022

    Hei, resepti vaikuttaa niin hyvältä että pakko tehdä tämä! Minulla pakkasessa kanttarelleja, ne kun sulatan niin syntyy aina reilusti nestettä, paistaisitko sienet sen nesteen kanssa vai ilman?

    Vastaa
    • Hanna 24.10.2022

      Hei Hannele! Ai että miten hienoa, että on pakkasessa kantsuja! Jippii! Paista nesteen kanssa, mutta paistele kunnes neste on haihtunut.
      Terkut
      Hanna

      Vastaa
  11. Titta 16.11.2022

    Ikinä en ole näin hyvää sienipiirakkaa syönyt. Ihan tajuttoman herkullista ja vielä helppo tehdäkin.

    Vastaa
    • Hanna 16.11.2022

      Ihana kuulla! Kiitos viestistä ❤️
      Hanna

      Vastaa
  12. Ilpo Kokkonen 23.01.2023

    Joo meinaan kokeilla.

    Vastaa