Tämä jouluinen puolukan ja piparkakun makuinen kahvikakku on mehevä ja kaunis. Se on ihana joulunajan herkku, joka on helppoa leipoa. Oman, vähän kinuskisen säväyksen kakulle antaa ruskistettu voi. Ei siis vain anneta voin sulaa, vaan annetaan sen paahtua niin että sieraimiin nousee ihana pähkinäinen aromi.
Käytiin ihanaa sydämen muotoista kakkuvuokaa, joka on paksu. Paistoaika on sen mukaan, joten muista testailla kypsyyttä jo 40 tai jopa 35 minuutin kohdalla, ettet vain paista kakkua kuivaksi.
Puolukkapiparkakku
Puolukan ja piparkakun makuinen kahvikakku
Uuni 175°C paistoaika n. 45 min vuoasta ja uunista riippuen
Tarvitset 2 litran kakkuvuoan.
Puolukkapiparkakku
180 g voita
3 munaa
270 g (3 dl) sokeria
250 g (4dl) jauhoja
1 rkl kanelia
1 rkl inkivääriä
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl ruokasoodaa
1,5 dl piimää tai kermaviiliä
1,5 dl (180g) puolukkahilloa
1 dl pakastettuja puolukoita
Tee näin
Ruskista voi ja jätä jäähtymään.
Sekoita yhteen vehnäjauhot, kaneli, inkivääri, neilikka, ja ruokasooda ja laita sivuun odottamaan.
Vatkaa sokeri ja munat hyväksi vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää muna-sokeriseokseen jauhoseos ja sitten piimä tai kermaviili, puolukkahillo ja ruskistettu jäähtynyt voi. Sekoita varovasti ja lisää vielä pakastetut puolukat taikinaan viimeisenä.
Paista kakkua uunin alimmalla tasolla n. 40-45 vuoasta ja uunista riippuen. Tarkista kypsyys puutikulla.
Kuorrutus
1 munavalkuainen
3-4 dl tomusokeria
1-2 tl sitruunanmehua
puolukoita, paahdettuja mantelilastuja, rosmariininoksia, kanelitankoja ja tomusokeria.
Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri. Vatkaa huolellisesti, kunnes seos on tasaista ja sopivan paksua. Laita seos pursotinpussiin ja pursota sokeriseos kakun päälle. Koristele puolukoilla, mantelilastuilla, rosmariinilla, kanelitangoilla ja tomusokerilla
Rakkaudella ja lämpimillä jouluisilla ajatuksilla,
🎄
Hanna
Blogia saa mielellään jakaa, ei tarvitse kysyä erikseen
❤️