Olen World Vision kummi ja olen onnellinen kun voin auttaa

Kaupallinen yhteistyö World Vision Suomi // Olen lukenut ja kuunnellut viime aikoina paljon kirjoja ja sattuman kautta niissä kaikissa on tullut esiin se, kuinka eriarvoista ja erilaista elämää me elämme Euroopassa, kun sitä vertaa köyhempien maiden ihmisten elämään. Olenhan minä nähnyt eron aivan likeltäkin, kun olen ollut hyväntekeväisyysmatkoilla useaan otteeseen Afrikassa. Kun olen yhdistänyt nämä kokemukset lukemiini kertomuksiin, se on syventänyt tietoisuuttani. World vision kummina voin auttaa köyhempien maiden lasten ja koko kylän elämää.

World Vision kummi.

Olen aina ajatellut naivisti, että maapallo on kaikkien ihmisten yhteinen. Se kuuluu meille kaikille. Ja tavallaan voisi ajatella, ettei valtioiden rajoja edes tarvitsisi olla lainkaan. Tällainen satumainen unelma siitä, että kaikki vain tekisivät toisilleen hyvää ja eläisivät sovussa ja maan aarteet, kuten puhdas vesi, jaettaisiin niin, että sitä olisi kaikilla. No toki tajuan, että ajatus kuuluu satujen maailmaan. Silti valuttaessani vettä hanasta aina tarvitessani, mietin sitä miten pienet lapset esimerkiksi Keniassa tekevät pitkiä ja raskaita vedenhakumatkoja silloin, kun heidän pitäisi saada leikkiä tai olla koulussa. Siinä on syy, miksi olen ryhtynyt World Vision kummiksi. Haluan että lapset saisivat avullani elää lapsen elämää ja käydä koulua.

World Vision Ugandassa.

Miehelläni on ollut kummilapsia World Visionin kautta jo pitkään, minä lähdin mukaan toimintaan noin vuosi sitten. Silloin opin että on mahdollista kääntää hiukan kulmaa kummilapsen valinnassa. Vaihtoehdoksi kummilapsen valintaan oli tullut Chosen- eli Anna lapsen valita -kummius, jossa lapsi valitsee itse oman kumminsa.

Niinpä lähetin yhden aurinkoisen kuvan itsestäni World Visionin kautta Keniaan ja ryhdyin odottamaan, josko jollekulle kelpaisin. Ja toki kelpasinkin ihanalle pienelle tytölle, jonka kautta olen nyt voinut auttaa koko hänen kyläänsä voimaan paremmin.

World Visioin kummi
Minä saan olla hänen World Vision kummi

On kivaa seurata kummilapsen ja hänen kylänsä elämää kummille lähetettävien raporttien kautta. On uskomatonta, millaisia parannuksia kylissä saadaan aikaan. Kummien tuki käytetään köyhyyden juurisyiden poistamiseen. Ja se juuri on niin tärkeää ja järkevää ja mahdollistaa pysyvän muutoksen parempaan.

Parannuksissa keskitytään koulutukseen, terveyteen, lasten suojeluun (niin tärkeää!) ja perheiden toimeentulon vahvistamiseen.

Kummin maksama korvaus ei siis tue vain yhtä lasta, vaan koko kyläyhteisöä. Kummien avulla kummilapseni kylään on nyt tuotu vesijohto ja lapsilla on aikaa leikkiä ja opiskella, kun aikaa mene veden hakuun. Vesi tuo myös ruokaa, koska sato paranee, kun sitä voidaan kastella.

On myös mukava ajatella sitä, että tyttölapset ovat paremmassa turvassa erilaisilta vaaroilta, kun he eivät joudu kävelemään yksin pitkiä matkoja veden haussa.

Olen kirjoittanut World Vision kummiudesta aiemminkin. Voit lukea kirjoitusen täältä.

World Vision Ugandassa. Lapset hakemassa vettä.

Suosittelen World Vision -kummiutta lämpimästi. Se on helppoa ja nopeaa ja onnistuu tästä linkistä. Minusta on ihanaa seurata kummilapseni elämää. Tuntuu että lapsi on hyvin lähellä aina kun saan World Vision postia. Raportissa kerrotaan mitä kummirahoilla on tehty. Maailmassa, jossa on niin paljon asioita, joille pystyy tekemään hyvin vähän, kummina saan sen ihanan tunteen, että oikeasti vaikutan monen ihmisen elämään positiivisesti. Se on voimaannuttava, hyvä tunne. Lupaan, että saat kummiudesta hyvän mielen. Vaiva ei ole mikään ja hintakin on pieni, vaikka sillä saa aikaan paljon ja juuri oikealla tavalla.

Terveisin Hanna

(Blogia saa mielellään jakaa – ei tarvitse kysyä erikseen lupaa)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *