Tommaattinen makaronilaatikko on helppo ihana arkiruokaRyhdyin makaronilaatikon valmistamiseen ja päätin tehdä siitä tomaattisen, kun normaalisti käytän makaronilaatikkooni kermaa ja se on muutenkin hiukan erilainen, koska siinä on myös herkkusieniä ja porkkanatikkuja.
Tykkään kypsentää kaiken erikseen. Paistan ja maustan jauhelihan erikseen ja teen kastikkeen erikseen. Silloin lopputulos on mielestäni paras. Lisäsin laatikkoon myös ketsuppia pursottamalla sitä Heinzin muovipullosta rennolla ranteella laatikon pinnalle tiheän viivaston, pieni ketsupin tuoma makeus ja etikka toimii oikein hyvin.
En pidä kuivatuista yrteistä enkä ole basilikan ystävä, mutta jos sinä olet ja haluat lisätä vuokaan basilikaa, laita kastikkeen sekaan pestoa mieluummin kuin kuivattua basilikaa. Turettakaan ei kannata laittaa, sen maku häviää ellei sitä lisää ruokaan vasta pöydässä.
Tomaattinen makaronilaatikko
n. 450g vaaleaa makaronia tai Barilla penne rigate pastaa
500 g vähärasvaista jauhelihaa
2 prk tomaattimurskaa (Mutti)
150 g emmental juustoraastetta
3-4 isoa tomaattia
n.4 rkl ketsuppia
3 iso valkosipulinkynttä
1 punainen tuore chilipalko
mustapippuria myllystä
suolaa
oliiviöljyä
Keitä makaronit al dente –kypsiksi hyvin suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
Laita kattilan pohjalle 2 rkl öljyä ja 2 prk tomaattimurskaa. Kuumenna ja mausta mustapippurilla ja suoalla ja raasta joukkoon yksi valkosipulinkynsi. Anna porista miedolla lämmöllä sillä aikaa, kun pasta kiehuu ja paistat jauhelihan. Tarkista maku.
Kuumenna paistinpannussa pari ruokalusikallista öljyä ja lisää chili sekä 2 valkosipulinkynttä viipaloituina. Pyörittele mausteita kuumassa öljyssä minuutin verran ja poista sitten mausteet öljystä ja lisää jauheliha. Ruskista jauheliha ja mausta se suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
Pyyhi uunivuoan pinta öljyllä ja kaada puolet makaroneista ja tomaattikastikkeesta vuokaan. Sekoita. Lisää sitten paistettu jauheliha ja sen päälle puolet juustoraasteesta. Lisää sitten loput makaronit ja kaada loppu tomaattikastike makaronien päälle. Älä sekoita. Pursota viiruina päälle ketsuppia ja peitä sitten pinta tomaattiviipaleilla. Mausta mustapippurilla ja ripoottele päälle loput juustoraasteesta. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min. kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Syö ja nauti elämästä! Blogia saa mielellään jakaa – ei tarvitse erikseen kysyä lupaa!
Hanna
Hänen ehkä kannattaisi tuotteistaa tämä ruoka esim slize versioina. EP Warkaus.
Niin, tuohan ei ole makaronilaatikko, vaan jotain ihan muuta. Samalla periaatteella kuin italialaiset legendaariset pastat – jokin ainesosa kuuluu, jokin muuttaa ruoan toiseksi. Munamaito kuuluu ehdottomasti makaronilaatikkoon, eikä laatikko muutu jankiksi kun maitoa laittaa tarpeeksi. Meillä laatikon pitää olla ”irtonaista”, kuten veljeni jo 80-luvun alussa totesi. Chili, penne ja tomaatit eivät kuulu makaronilaatikkoon, eikä myöskään ketsuppi valmistusvaiheessa.
Hanna hyvä, en tiedä sinun arjestasi mutta reseptin otsikon innoittamana tein tämän makaronilaatikon. Voin nyt kokemuksesta kertoa että tämä ei ole työssäkäyvän perheen helppo arkiruoka.
Hai Kotikokki – kiitos viestäsi. Niin se on tietysti hyvin henkilökohtainen asia, mikä kenellekin on helppoa arkiruokaa. Mutta kiva että kokeilit reseptiä ja toivon että se oli kuitenkin hyvää. Ihanaa syksyä sinulle 🙂
Hanna
Lisätäänkö siis chili kokonaisena?
Hei Hellu,
Chili sekä valkosipuli viipaloidaan – ei siis kokonaisena.
Iloa kokkaukseen,
Hanna