Laskiaspullat – ei vaan laskiaiskakut – unelman kevyet vaihtoehdot laskiaispullille. Ehkä jopa vähän hienostelevat pikku hattaraiset. Nämä maistuvat laskiaispullilta mutta koostumus on keveä.
Olen tehnyt laskiaspullia myö ihan pullataikinasta (ja parhaasta pullataikinasta olenkin!) Kuorrutin ne suklaalla. näet sen reseptin täältä.
Innostuin leipomaan nämä mun uudella vuoalla, jossa saa paistettua kahdeksan pientä, yhden hengen kakkua. Kun ohjeen tuplaa, syntyy kakku normaalissa rengasvuoassa. Ja senkin voi täyttää ihanalla kermavaahdolla ja hillolla tai mantelimassalla.
Yksi tämän kakun taikatempuista on kardemumman jauhaminen. Eli ihan sama kuinka karkeaa tai hienoa kardemummaa käytät (kunhan se on tuoretta, eikä jostain viime vuosituhannelta!) hiero sitä huhmaressa kunnolla. Silloin maku on parasta. Jos sinulle ei ole huhmaretta, hiero vaikka lusikalla leikkuulautaa vasten.
Ja sitten ohjeeseen, joka on helppo
Pienet kakut
150 g pehmeää, huoneenlämpöistä voita
2 dl hienoa sokeria – käytän leivonnassa aina erikoishienoa sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 tl kardemummaa
1 dl maitoa
Täytteeseen vispikermaa ja hilloa tai mentelimassaa
Iso kakku
300 g voita
4 dl hienoa sokeria – käytän leivonnassa aina erikoishienoa sokeria
4 kananmunaa
6 dl jauhoja
3 tl leivinjauhetta
5 tl kardemummaa
2 dl maitoa
Tee näin:
Anna kaikkien aineksien lämmetä huoneen lämpöön, ennen kuin aloitat leipomisen.
Uuni 175° Paista pikkukakkuja 12-15 min ja isoa kakkua 50-60 min uunista riippuen.
Voitele ja jauhota kakkuvuoat/kakkuvoka
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten.
Hierrä huhmaressa kardemumma aivan hienoksi ja nauti sen tuoksusta.
Sekoita yhteen vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma ja lisää jauhoseos ja maito vuoron perään taikinaan varovasti sekoitellen.
Laita taikina purostinpussiin ja pursota taikina voideltuihin ja jauhotettuihin vuokiin. Jätä 1/3 nousuvaraa vuokaa. Paista uunin kesiosassa n. 12-15 minuuttia (ison kakun paistoaika on n. 50-60 min.
Anna kakkujen olla vuoissa 10 minuuttia ja kumoa ne sitten ritilälle jäähtymään.
Halkaise täysin jäähtyneet kakut ja täytä ne joko kermalla notkistetulla mantelimassalla ja vattuhillolla ja pursota päälle vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa ja nauti heti!
Blogia saa miellään jakaa – ei tarvitse erikseen pyytää lupaa! Maukasta laskiaista!
Hanna
Ihastuttava ohje! Googlailin pikkukakkusten leivontapeltiä, mutta en löytänyt. Ohjeessa pellin mainittiin olevan uusi. Onko mahdollista saada tietää ko pellin ostotiedot?
Hei Paula!
Kiitos tässä linkki kakkuvuokaan:
https://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Products/88077
Sitä myy esimerkiksi Confetti Googlaamalla Nordic Ware mini Heritaget-kahvikakkuvuoka löytyy lisää ostopaikkoja.
Toivottavasti pääset pian leipomaan!
Hanna
Ihana idea. Pullataikina on varmasti vähemmän rasvainen, mutta tämä on hienostunut versio. Kokeilen huomenna.
Hei Leena!
Ihanaa jos tykkäät ideasta! Kerro sitten mielipiteesi, kun olet leiponut!
Hanna