Mitä tehdä Tallinnassa

Kaupallinen yhteistyö ja alekoodi Eckerö Linen kanssa. Me lähdettiin mun ihanan ystävän Minnan kanssa reissuun. Istuttiin autoon aamulla, ajettiin auto Eckerö Linen m/s Finlandiaan ja seilattiin kahdeksi päiväksi Viroon. Kahden päivän aikana näimme ja koimme niin paljon uutta ja hienoa, että matka tuntui paljon pidemmältä. Ihan kunnon lomalta. Jos mietit mitä tehdä Tallinnassa, niin tässä on vastaus, joka vie myös vähän kauemmas.

Eckerö Loungessa matka sujuu iloisesti
Loungen aamupalapöydästä löytyy aina mukava aamiainen
Buffet-aamiaisella on tarjolla myös lämpimiä ruokia ja valikoimaa on muutenkin todella runsaasti.
Minna on mun hyvä ystävä, jonka kanssa ollaan tehty monta kivaa matkaa. Tässä nautitaan Eckerön m/s Finalndian buffet-aamiaista laivan ravintolassa.
Buffet Eckerössä on suuret ikkunat ja meri kimmeltää siälle – siitä tulee niin hyvä fiilis samalla kun nauttii upeita herkkuja.
Aamiaisen jälkeen ehdittiin vielä käydä ostoksilla laivan PopUp -Shopissa.

M/s Finlandialla on kolme lähtöä päivässä Helsingistä Tallinnaan, matka-aika on vain 2h 15 min. Päivä Tallinnassa -risteilyllä on 7h aikaa maissa. Me lähdettiin klo yhdeksän laivalla. Meidän matka alkoi tietenkin leppoisasti m/s Finlandian Loungessa.   

Siellä on kiva istua kaikessa rauhassa ja nauttia Loungen buffetpöydän herkuista. Lounge on intiimi rauhallinen tila, jossa teen myös usein töitä matkan ajan. Tällä kertaa en tehnyt, vaan vietin parasta kaveriaikaa Minnan kanssa. Loungessa matkaaminen maksaa 25-30 € lähtöpäivästä riippuen ja siihen sisältyy Loungen buffet johon kuuluu pientä suolaista ja makeaa syötävää, jotka valmistetaan laivan keittiössä. Lisäksi saatavilla on kahvia ja teeta, virvoitusjuomia ja mehuja sekä olutta ja viiniä.

Toinen vaihtoehto aamiaiselle on tietenkin laivan upea ja runsas buffet aamiainen. Tarjolla on kaksi kattausta, joista me valitsimme myöhäisemmän kello kymmenen kattauksen. Suunnitelmamme oli lähteä heti laivan saavuttua satamaan ajamaan kohti Arvo Pärt –keskusta ja pysähtyä matkalla moniin ihaniin paikkoihin, joten vatsat täynnä oli hyvä lähteä matkaan.

Nämä matkavinkit kannattaa tallentaa ja tehdä tämä reissu!

Viron ulkoilmamuseo

Tallinnassa ja Virossa on valtavasti upeita käyntikohteita mm. museoita, tiedekeskuksia, historiallisia nähtävyyksiä, puistoja, alueita, toreja, aktiviteettipuistoja, näköalapaikkoja. Näissä kohteissa saa uusia näköaloja elämään ja koska matka on niin lyhyt niihin on niin kovin helppo mennä. Visit Tallinnan verkkosivuilta on helppoa löytää itselleen sopivat paikat. käy kurkkaamassa! Lisäksi Viro on nyt saanut oman Museokortin joka maksaa 59 €/vuosi. Tutustu korttiin täällä.
Ajoimme auton ulos laivasta ja lähdimme kaksipäiväisen reissumme ensimmäisen päivän seikkailuun kohti Arvo Pärt -keskusta ja monta muuta kiinnostavaa paikkaa.

Valitsimme rantareitin ja ajoimme merenrantaa pitkin ensin Rocca Al Maren ulkoilmamuseoon. Reittikarttamme löytyy blogin lopusta, josta sen voi kopioida ja kannattaakin koska matka sitä reittiä pitkin on kaunis.

Viron ulkoilmamuseo oli varsinainen löytö. Niin ihana Seurasaaren tyyppinen alue, jossa on vanhoja virolaisia talonpoikaistyylisiä rakennuksia 1700-1900-luvuilta. Siellä on tiettyinä aikoina myös kiinnostavia tapahtumia, joissa on työnäytöksiä tai juhlitaan virolaisten perinteiden mukaan. Monet ovat ihailleet meidän Saarenmaan talon ruokokattoa ja ihmetelleet, kuinka se valmistetaan. Siitä on tehty vaihe vaiheelta –näyttely, joka on tosi hieno ja kiinnostava.

Viron ulkoilmamuseo. Tännekin pääsee museokortilla. Rakastuin tähän(kin) paikkaan!
Alue on kauniilla paikalla meren äärellä ja siellä on todella paljon katsottavaa ja koettavaa.
Tämä on paikka jossa lapsetkin viihtyvät
Tämä perinnetalo on aivan kun meidän Saarenmaan mökki kaivoineen kaikkineen!
Ruokokatto sisäpuolelta

Ulkoilmamuseo on ihana kohde, jonne itse aion palata vielä. Museoalue sijaistee aivan Rocca Al Maren kauppakeskuksen lähellä ja on mukava välipala, jos suuntana on kauppkaeskus ja shoppailu. Alueella hermo lepää. Olen kirjoittanut paljon Saarenmaasta ja siellä on hyvin saman näköisiä maisemia kuin tällä alueella.

Kun ajoimme Rocca Al Mareen matkalla olisi myös ollut jylhän upea Türisalun pank, pystysuora kallionseinä, joka kuvista  päätellen olisi kannattanut kokea, mutta sähläsin navigaattorin kanssa ja ajoimme sen ohi.

Keila-Joan puisto, luontopolku ja vesiputoukset

Keila-Joan luontopolku on 3 km pitkä, ympyrän muotoinen reitti, jossa on riippusiltoja ja portaita. Kahdeksan opastaulua esittelevät Keila-Joan puiston historiaa.

Veden ääni on niin ihana kun se ryöppyää alas!

Vesiputoukset on mun mielestä lumoavia. En tiedä mikä niissä viehättää ja on se juttu, ehkä se on vain yksinkertaisesti niiden kauneus, mutta olisin voinut tuijottaa loputtoman kauan veden ryöppyämistä ja sen matkaa eteenpäin.

Keila-Joan linna

Seuraava pysähdys oli Keila-Joan linna. Huh huh mikä upea alue ja siis linna, joka sijaitsee henkeäsalpaavan upealla paikalla, vesiputouksen äärellä. Harmiksemme Linnan herra oli matkoilla, emmekä päässeet sisälle, mutta mene sinä! Kaikki tiedot vieraiuajoista löytyvät täältä.

Keila-Joan linna on valittu yhdeksi maailman upeimmista linnahotelleista.

Conde Nast Traveler –lehti on rankannut Keila-Joan linnan yhdeksän upeimman linnanhotellin listaan maailmassa.  (Näen sen seuraavana yöpymispaikkanani Viron reissulla, voisko joku järjestää siellä juhlat ja kutsua mut!) Hans von Stackenschneiderin suunnittelema, vuonna 1833 valmistunut uusgoottilainen linna toimi 1940-luvulla saksalaisten vakoilukouluna, ja myöhemmin sinne sijoitettiin neuvostoarmeijan sotilasyksikkö. Nykyään linnassa toimii museo sekä muutaman huoneen boutique-hotelli, ja siellä järjestetään myös konsertteja ja näyttelyitä.

Arvo Pärt –keskus

Arvo Pärt on Viron tunnetuin säveltäjä, jonka teokset ovat muuttaneet käsitystä musiikista merkittävästi ja vaikuttaneet suureen osaan musiikista 1900-luvun jälkipuolella kaikkialla maailmassa. Hänen musiikkiaan on käytetty sadoissa elokuvissa.

Arvo Pärt –keskus on elämys. Nettisivuilla kerrotaan, että se on auki kaikille musiikista kiinnostuneille mutta jos ei ole kiinnostunut musiikista mutta on kiinnostunut arkkitehtuurista joka vie jalat alta, kannattaa mennä käymään.

Tässä istun konserttisalissa ja hengitän samaa ilmaa kuin Kuningatar Silvia, joka vieraili Arvo Pärt -keskuksessa vain muutama hetki ennen kuin me saavuimme paikalle! Sisustuksen tekstiilien värit on otettu ympäröivästä luonnosta.
Konserttisali on pieniä konsertteja varten

Ilmasta katsottuna rakennus on hiukan kuin kolmiapila. Siinä on käytetty kolmea materiaalia: Puuta, alumiinia ja lasia. Keskus sijaitsee keskellä rauhallista mäntymetsää, jossa honkien rungot rytmittävät näkymää. Runkojen välistä pilkottaa rakennus, jonka pyöreäkulmaisia lasiseiniä reunustavat alumiinipylväät. Rakastan metsän ja modernin rakennuksen vuoropuhelua ja kun katson sitä, ihoni menee kananlihalle.

Keskuksessa on kahvila, jossa söimme kevyen herkullisen lounaan ennen kuin jatkoimme kaikesta upeudesta hengästyneenä matkaamme. Kokemus oli upea ja unohtumaton.

Golf sopii yksille ja kylpylä toisille

En ole koskaan edes koskenut golfmailaan, mutta Minna pelaa golfia intohimoisesti. Menimme tutustumaan Viron golfin kotiin Niitvälja golfiin. Kenttä oli kuulemma loistava. Minähän en siitä mitään ymmärrä, mutta minusta siellä oli kaunista.

Hyvä Minna!

Koskin myös ensi kerran golfmailaan ja sain pallon lentämään. Jos ajatellaan, että menisimme Minnan kanssa sellaiselle lomalle, jossa Minna golfaisi, niin minäpä menisin parin kilometrin päässä olevaan LaSpa-hotelliin.

Siellä nauttisin kylpylän palveluista ja kävelisin upeassa luonnossa pitkin rantoja. Eli jos toinen golfaa, toisellakin on täällä tekemistä. Osa LaSpasta on täysin uudistettu ja uudistustyöt jatkuvat. Tyyli on skandinaavinen ja huoneet näyttivät raikkailta ja viihtyisiltä.

Hotellin sviitissä oli mun unelmien Diesel-sohva! Ai että!
Suola huone

Söimme upean illallisen LaSpan ravintola Wiccassa  rakastin sen sisustusta, palvelu oli erinomaista ja ruoka syystäkin herkullisuudestaan kuuluisaa.

Upea Italialaistyylinen hotelli My City

Oli aika ajella illaksi takasin Tallinnaan ja meidän upeaan hotelliin, jonka sijainti Tallinnan Vanhassakaupungissa on täydellinen. Myös hotellin parkkipaikka ilahdutti. My City Hotellin sisustus on kuin italialaisesta luksuskodista. Eikä se ihmetyttänyt, kun kuulin että sen omistaa italialainen taidetta keräävä perhe. Hotelli on myös ”erikoistunut vaalimaan hyvää unta” en varsinaisesti tiedä kuinka, mutta vaikka hotelli on vilkkaassa paikassa, huone oli täysin hiljainen ja nukuin sen erittäin mukavassa sängyssä todella hyvin.

Hotellissa on myös yksityinen saunaosasto, jossa on Jacuzzi. Se varataan erikseen ja on sopiva 1-4 henkilölle kerrallaan.

My Cityn ensimmäisessä kerroksessa on moneen kertaan palkittu ravintola Mix Restoran. Meihin teki vaikutuksen paitsi upeat maut ja kauniit annokset, myös se että annosten marjat ja kasvikset tulevat pääosin omistajien omilta kasvimailta. Myös isoäidin marjasatoa oli hyödynnetty. Lähiruoka oli kunniassaan myös lihojen ja kalojen osalta. Se tuntuu kyllä hyvältä ja järkevältä ja nostaa ainakin minun ruokailuelämystäni vahvasti.

Mitä tehdä Tallinnassa

Täysin uudistunut Virukeskus

Pitkän ja nautinnollisen aamiaisen jälkeen lähdimme tutustumaan uudistuneeseen Virukeskukseen, joka on totisesti pessyt kasvonsa. Avarassa ja raikkaassa kauppakeskuksessa on paljon uusia upeita liikkeitä ja tuotemerkkejä joita ei Suomesta saa.

Ravintolakeskittymästä löytyy 15 ravintolaa, joista kokeilimme kahta ja voin suositella niitä todella lämpimästi. Toinen on virolaisen TV-kokin isännöimä F.Burger & Bakery jonka periaattena on mm. tehdä burgereita aivan kaikille. Vegaaneille, keliaakikoille ja muille erikoisdiettejä noudattaville. Saimme maistaa niitä ja vakuutuimme herkullisuudesta!

Toinen kiinnostava ravintola on uzbekistanilaista ruokaa tarjoava perheyritys Samsa Family Bakers. Maistoin useita annoksia ja totesin ne todella herkullisiksi ja on kivaa saada aitoa uzbekistanilaista ruokaa . Ravintolaa pyörittävä perhe vei myös sydämeni, heissä oli jotain hyvin lämmintä ja rakkaus ja kunnioitus ruokaa kohtaan oli jotenkin käsinkosketeltavaa. Pidin siitä.

Virukeskuksesta löytyy myös Padelkentät ja kuntosali sekä kaikki mahdollinen kauneudenhoitoon aina kosmetologinpalveluista pistoshoitoihin saakka. Sekä myös terveydenhoitoa. Kaikki kätevästi saman katon alta.

Kun olimme tarponeet monta tuntia Virukeskuksessa ja tehneet hyviä ostoksia palasimme hotelliin, jossa söimme makoisan lounaan ja otimme pienet päivätorkut.

Sitten olikin aika pakata laukut pikkuhiljaa ja kantaa laukut autoon. Ennen satamaan ajoa, kävimme kuitenkin tekemässä pikku kierroksen Talliskiven ihanissa putiikeissa ja Tallinnan torilla.

Tallinna on kyllä ihana!

M/s Finlandia ostoksia

Ajoimme auton laivaan kivasta matkasta hyvillä mielin. M/s Finlandia lähtee Tallinnan satamasta klo 18.30 ja on Helsingissä klo 21.00 meillä oli siis vielä kotimatkallakin lomaa jäljellä! Niin kivaa. Aloitimme koluamalla merimyymälät.

Parfymeriasta ostan aina mun kauneudenhoidon perusjutut, ihon puhdistus- ja kosteutustuotteet. Myös lähiaikojen syntymäpäivälahjat löytyvät helposti laivalta. Ja jos tarvitsee juhlajuomia, niin Marketin myyjät ovat osaavat auttaa valinnoissa.

Buffet Eckerö – illallinen laivalla

Lähes kaikki ruoka m/s Finlandialla tehdään itse laivan keittiössä ja sen huomaa ruuan maussa ja laadussa. Menut laivalla vaihtuvat sesongeittain. Keula kohti kesää -menu on voimassa 30.5. asti. 31.5.-29.8.2023 nautitaan laivan Saaristolaispöydästä.

Ihanat merenherkut!
Lämpimiä ruokia
Makeaksi lopuksi!

Alennuskoodi

Eckerö Line tarjoaa seuraajilleni tuotekoodin, jolla saa jopa 20% alennuksen risteily- ja reittimatkoista.

10-20% alennus reitti- ja risteilymatkoista Eckerö Linen m/s Finlandialla.

Varaa matka tuotekoodilla HANNA osoitteesta eckeroline.fi. Voimassa 31.12.2023 saakka. Paikkoja rajoitetusti/lähtö. Max 4 hlö/varaus. Ei koske hotellipaketteja.

Kiitos seurasta! Toivottavasti nautit matkasta ja lähdeet tutkimaan Viroa ja sen kauneutta kauempaakin kuin aivan keskustasta. Muista myös upeat Tallinnan kaupungiosat kuten Noblessner, Telliskivi, Kadriorg, Kopli, Viimsi…

Matkakartta

Klikkaa kuvatekstin linkkiä niin pääset karttaohjelmaan.

Ihanaa matkaa ja nauti kesästä! Blogia saa mielellään jakaa, ei tarvitse kysyä lupaa erikseen.

Lämmöllä,

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 kommenttia

 1. Maarit 23.05.2023

  Kiitos Hanna! Viron matkakertomuksesi ovat aina olleet mielenkiintoista luettavaa. Olen saanut vinkkejä useasti missä käydä ja lukemani on jopa kirittänyt matkan tekoa Viroon.

  Vastaa
  • Hanna 24.05.2023

   Ihana kuulla! ai että miten kivaa! Kiitos!

   Iloa päivään ja ihania matkoja rakkaaseen naapurimaahan!
   Hanna

   Vastaa
 2. Kirsti Oksanen 30.05.2023

  Kiitos Hanna!
  Olen odottanut uusinta blogiasi kuin kuuta nousevaa. Hienoa, että jaksat positiivisella asenteella viedä lukijasi matkalle. Tuntuu todellakin kuin itse matkustaisi mukana.
  Minulle kyllä käy myös muut aiheet: leipominen, sisustus, puutarha, lapsenlapset, ihmisyyden pohtiminen ym.
  Seuraavaa kirjoitusta odottaen.

  Vastaa
  • Hanna 31.05.2023

   Voi miten ihana viesti!
   Uuh joo olen jättänyt kirjoittamisen vähälle. Mutta ehkä alan kirjoittaa enemmän viestisi innoittamana!
   Kiitos!
   Ihanaa päivää sinulle!

   Hanna

   Vastaa
 3. Auli Kaarins Savolainen 23.12.2023

  oli hieno esittely ei pois suljettu vaikka itse tekisin tuon kartan mukaisen reissun Eestissä

  Vastaa