Upea makuuhuone

Kaupallinen yhteistyö Balmuirin kanssa. Upea makuuhuone on pehmeä ja kerroksellinen.

Makuuhuoneen tärkein elementti on tietenkin sänky. Halusin siitä muhkean, pehmeän, mukavan ja kutsuvan. Päivällä sitä suojaa raikkaan valkoinen, kalanruotokuvioinen Cassis-päiväpeitto.

Sisustin meille ihanan vierashuoneen entiseen lastenhuoneeseen, joka oli ollut jo pitkään sekalaisessa käytössä. Ja kuten sellaisille huoneille usein tuppaa käymään, sinne alkoi kertyä kaikenlaista tavaraa, jolle ei oikeastaan ollut osoitetta. Kun sopiva hetki koitti, laitoimme ylimääräiset tavarat myyntiin. Helpotus oli kyllä suuri, kun huone yhtäkkiä oli tyhjä ja pääsin rakentamaan siitä unelmien makuuhuonetta sekä yövieraille, että itselleni sellaisiksi öiksi, kun herään aamuyöllä, enkä saa uudelleen unta. Silloin on ihanaa mennä kuuntelemaan hypnoosivideoita omaan rauhaan.

Sahramin keltainen Aurora Kid-mohair torkkupeitto on unelman pehmeä.

Ihailen Balmuirin ylellistä tyyliä ja rakastan materiaalien pehmeyttä, hallittua runsautta ja kerroksellisuutta.

Määräävin tekijä huoneessa on kirsikanvärinen puulattia. Ja tärkein elementti huoneessa on sänky. Nämä kaksi asiaa mielessäni lähdin valitsemaan vuodevaatteita.

Balmuirin Carlo-pussilakana kultaisen värisenä sopi lattian väriin hienosti. Yhtäkkiä lattian väri ei tuntunutkaan mahdottoman hankalalta vaan oikeastaan aika kivalta. Tekstiileillä voi tosiaan muuttaa sisustusta.

Carlo-pussilakanan materiaali on Supima-puuvillaa ja sen silkkisen kiiltävä pinta tuntuu ihanalta ihoa vasten. Tuplakokoisen pussilakanan sisälle laitoin untuvapeiton, joka vielä korostaa lakanan ylellistä tuntua.

Halusin jotain valkoista raikastamaan fiilistä ja tuomaan ripauksen valoa, kuten valkoinen aina tekee ja valitsin lisäksi valkoiset Carlo-tyynyliinat ja Castelle-aluslakanan sekä Cassis-päiväpeiton. Niiden väliin tasoittamaan jyrkkää värieroa valitsin harmaanbeiget Cassia-tyynynpäälliset.

Lisäksi halusin huoneeseen väriä, ettei lopputulos olisi liian tasapaksu. Värin toi upea sahraminkeltainen Aurora kid mohair –peitto. Katselin lopputulosta tovin ja mietin, että jotain puuttuu. Sahraminkeltainen torkkupeitto kaipaa kaveria. Ja viimein koitti se päivä, kun kellarissa hilloamani kultainen rokokoopeili vapautui kuplamuovikääreistään ja pääsi seinälle.

Huone kaipasi vielä pöytää vuoteen viereen, jolle voisin laittaa valokuvia, kynttilöitä ja valaisimen. Olin varma, että löytäisin sen muitta mutkitta kirpparilta ja aika helposti se kävikin. Vanha, olisiko 30-luvulta peräisin oleva, ovaali pöytä on aivan täydellinen.

Sivupöydällä on ihanat huoneen sävyihin sopivat Balzola kynttilät, joiden pinta on ihan kuin pieniä helmiä.

Pöydälle laitoin kummitädiltäni perimäni ihanan lampun, jolla on minulle suuri merkitys. Liisa-täti oli minulle hyvin tärkeä ja rakas ihminen ja lampulla on myös merkityksellinen tarina.

Liisa oli saanut 500 markkaa lahjaksi apeltaan nuorena vaimona. Elettiin niukkoja aikoja ja Liisa meni Stockmannille ja osti tämän Muranolasisen pöytävalaisimen. Hän sai torut äidiltään, kun oli laittanut rahat ”turhuuksiin”. Mutta yksi asia on varma – kauneus auttaa meitä voimaan paremmin ja Liisa tiesi sen. Jos ylimääräistä rahaa tipahtaa syliin, sillä hyvinkin kannattaa hankkia jotain kaunista. Valaisin on jo yli 60 vuotias ja tuo edelleen valoa ja iloa arkeen.

Myös lampun lasisen jalan sisällä on lamppu.

Pöydälle pääsi myös rakkaiden kuvia ja kauniit Balmuir Balzola-kynttilät.

Pienet kauniit yksityiskohdat tuovat kodikkuutta ja kivaa fiillistä. Koska huoneen katto on keskeltä korkea ja reunoilta matala se toisaaltaa haastaa sistuksen suunnittelua mutta toisaalta antaa kivoja mahdollisuuksia.

Punoin paperinarusta nauhat, joilla ripustin lyhdyt ylös. Korien sisällä on lasiastiat kynttilöitä varten. Toista lyhtyä käytin maljakkona hennoille valkoisille kukille.
Vanhat safarituolit on puolisoni mökiltä alunperin. Niissä on todella mukava istua, vaikka vielä mukavampi, jos istuimen päälle lisää pehmeän tyynyn ja jaloille lämpimän torkkupeiton. Valo tulee pienestä ikkunasta, tässä on kivaa istua lukemassa.
tässä on ihana loikoilla!

Vierashuoneesta tuli kyllä tosi ihana! Viihdyn siellä itsekin hyvin ja useinhan mä kiipeän sinne aamuyön tunteina jatkamaan unia.

Ostoetu

tarjoaa kevään ostoedun koko normaalihintaisesta mallistosta. Saat -20 % ostoedun su 28.4. asti syöttämällä verkkokaupassa koodin SPRING20. Etu on voimassa myös Balmuirin liikkeissä, joissa kannattaa muuten vierailla nauttimassa ihanasta tunnelmasta!

Terveisin Hanna

PS blogia saa jakaa, siihen ei tarvitse kysyä erikseen lupaa 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 kommenttia

  1. Pirjo Rautakoski 23.04.2024

    Taas kerran ammattitaidolla ja hyvällä mailla js upeilla tuotteilla sisustettu haastava tila. Bravo!!!

    Vastaa