Tonnikala-hyydykekakku ikään kuin hyppäsi tajuntaani ja sittenhän se oli pakko tehdä! Hyvää tulikin!
Sain inspiraation tällaiseen suolaiseen hyydykekakkuun, joka on kuin suolainen juustokakku, kun mutustelin iltapalaksi KauraSnäkkäriä. Snäkkärit on mun ja Jarpan herkkua. Ne on Jarille, joka on suuri näkkileipäfani, sopivasti gluteenittomia (ne ovat myös vegaanisia, eikä ne sisällä pähkinää)
Se näkkäri rouskui niin iloisesti mun suussa, että yhtäkkiä vaan ajattelin, että hei – tästähän tulis ihana gluteeniton ja maukas juustokakun pohja. Ja niinpä kehittelin tämän kakun aineksista, joita mulla oli kotona. Ja tää on ihan sairaan hyvää!
Täytteenä tonnikalaa, crème fraîcheä, majoneesia, punasipulia, chiliä, chilipalkoa ja mustapippuria.
Nyt kun ihmiset kokoontuvat pienemmillä porukoilla halusin tehdä pienen korkean kakun ja niinpä tein sen pienimmässä vuoassani, jonka halkaisija on 15 cm ja laitoin siihen kaksi kerrosta.
Koska tein kakun ensimmäistä kertaa ja ihan koemielessä, täytettä tuli liian vähän, mutta se olikin ihan hyvä juttu. Tein pohjakerroksesta erittäin tulisen ja päällimmäisestä kerroksesta maltillisemman. Se oli kiva ratkaisu. Jos koko kakku olisi tasaisien tulinen se ei olisi niin kivaa. Nyt tulta tulee sopivasti eikä ihan joka puraisulla. Sitä paitsi täytteen teko on niin yksinkertaista ja nopeaa, että kahden sekoittaminen ei haittaa ollenkaan. Ja muista maistella täytettä, silloin saat itsellesi sopivan lopputuloksen.
Jos sulla ei ole noin pientä vuokaa, tee kakku normaaliin n. 23 cm vuokaan. Laita silloin koko pohjan muruseos vuoan pohjalle ja tee täyte yhdellä kertaa kaikista aineksista. Hyvää tulee!
Chilin kanssa kannattaa toimia oman maun mukaan, mutta jos yhtään pidät siitä, älä säästele. Chili, limetti ja päälle tulevat thaibasilikan lehdet on ihana ja erilainen combo tällaisessa kakussa.
Jos tykäät leipoa juustokakkuja, niin käy kurkkaamassa myös tämä ihana suklaajuustokakun ohje!
Resepti
Näitä tarvitset
1 pss KauraSnäkkäreitä
100 g voita sulatettuna
4 prk sertifikoitua tonnikalaa öljyssä valutettuna
2 prk á 150g crème fraîcheä
2 dl majoneesia
1 limetin mehu ja raastettu kuori
1 pieni punasipuli hienonnettuna
1 pieni vahva chilipalko (ja muutamia koristeluun)
mustapippuria
¼ tl chilijahetta
6 liivatelehteä (Dr Oetker)
Ruukku tuoretta thaibasilikaa
15 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjainen kakkuvuoka
Tee näin
Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Jos sinulla on reunalakvo, laita sitä vuoan reunoille mutta voit käyttää myös leivinpaperisuikaleita.
Laita 3+3 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen.
Jauha monitoimikoneessa KauraSnäkkärit hienoksi ja lisää joukkoon sulatettu voi ja käytä konetta niin, että massa sekoittuu hyvin.
Ota puolet muruseoksesta ja taputtele se vuoan pohjalle. Älä taputtele pohjaa kovin tiiviiksi tai kakkua on vaikeaa leikata.
Sekoita kulhossa 2 prk valutettua tonnikalaa 1 dl majoneesia, 150 g crème fraîcheä, limeti raastettu kuori sekä puolet hienonnetusta punasipulista. Pilko chili pieneksi ja mausta seos sillä, chilijauheella ja mustapippurilla.
Laita kattilaan limetin mehu ja kuumenna se. Purista vesi pois kolmesta liivatelehdestä ja sulata ne limetinmehussa. Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana ja sekoita hyvin.
Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta.
Lisää täytteen päälle loput muruseoksesta ja tasoita pinta. Sekoita sitten yhteen loput täyteainekset samaan tapaan kuin ensimmäisessä kerroksessa. Eli yhdistä tonnikala, majoneesi, crème fraîche, sipuli ja mustapippuri. (Tässä kerroksessa ei ollut siis muita aineksia)
Purista vesi pois lopuista kolmesta liivatteesta ja sulata ne pienessä kattilassa. Lisää sulaneet liivatteet täytteeseen ja kaada seos vuokaan murukerroksen päälle.
Laita kakku jääkaappiin ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Tarjoa tuoreen thaibasilikan kanssa.
Blogia saa mielellään jakaa ja tavataanhan myös Instagramissa ja Facebookissa!
Iloa keittiöpuuhiin!
Hanna