Täydellinen laskiaispulla jossa on suklaata. Laskiaispullassa pääosassa on tietenkin täydellinen pullataikina, josta on leivottu kuohkea, pehmeä ja maukas pulla. Se syntyy, kun käyttää täydellisiä raaka-aineita, hyviä jauhoja, rakastaa taikinaa ja käsittelee sitä kiireettömästi. Hyvässä pullassa on oltava riittävästi suolaa ja runsaasti kardemummaa ja paistossa on tunnettava oma uuninsa – joku on kipakampi toista.

Seuraavana tärkeysjärjestyksessä ovat täytteet. Perinteisesti pulla täytetään joko mantelimassalla tai mansikkahillolla sekä kermavaahdolla. Mutta minä jalostin pullani suklaalla ja niistä tuli yksinkertaisesti jumalaisia.
Blogissa on reseptit pullille, suklaamantelimassalle sekä itse tehtynä että kaupan mantelimassa jalostettuna suklaiseksi, suklaakuorrutteelle ja kaakaolle jonka voi joko juoda tai upottaa kuumaan kaakaoon suklaisen pullan.

Minun laskiaispullani sisällä on tummalla kaakaojauheella maustettua pehmeää mantelimassaa ja kermavaahtoa. Koska kaakao sinällään on kitkerää, se taittaa pullan ja varsinkin mantelimassan makeutta ja tekee mausta hienostuneen.
Kuorrutin pullani pehmeällä ja täyteläisellä suklaakuorrutteella, jonka valmistus on lastenleikkiä. Jos haluaa voi pullan sydämeen laittaa vielä mansikkahilloa. Mansikkahillon ja suklaan yhdistelmä on kerrassaan ihana. (Tuoreet mansikat ja suklaa eivät ole minusta hyvä yhdistelmä)

Sitten leipomaan!

Pullat
Tein 2,5 dl taikinan, josta syntyy n. kymmenen pulleaa pyöreää pullaa.
2,5 dl täysmaitoa
25 g hiivaa (puoli palaa)
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
100 g sokeria (n. 1 dl)
100 g voita sulatettuna
½ kg Hungry Chef vaaleita sämpyläjauhoja (n. 8 dl)
1 kananmuna voiteluun
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon kananmuna, suola, kardemumma ja sokeri. Sekoita hyvin.
Lisää sitten joukkoon jauhoja desilitra kerrallaan. Voit sekoittaa taikinan käsin tai käyttämällä yleiskonetta. Kun kaksi kolmasosaa jauhoista on lisätty lisää joukkoon sulatettu voi niin kuumana kuin käsi kestää vaivata. Vaivaa voi hyvin taikinaan ja lisää joukkoon loput jauhot. Vaivaa taikinaa vielä kymmenisen minuuttia niin, että siihen tulee hyvä sitko ja taikina alkaa irrota kulhon reunoista.
Peitä kulho liinalla ja laita taikina nousemaan lämpimään paikkaan. Nousua voi nopeuttaa laittamalla kulhon kuumalla vedellä täytettyyn tiskialtaaseen.
Kun taikina on noussut kaksinkertaiseksi kumoa se jauhotetulle alustalle ja leivo siitä pötkö. Jaa pötkö kahteen yhtä suureen osaan ja laita toinen pötkö liinan alle odottamaan.
Jaa toinen pötkö viiteen yhtä suureen osaan. (n. 90g)
Pyöritä taikinapalat pulliksi vasten alustaa tai käsien välissä ja laita leivinpaperilla päällystetylle pellille liinan alle nousemaan vielä puoleksi tunniksi.
Tee lopulle taikinalle samoin.
Voitele pullat kananmunalla ja paista pullia 200 asteessa n. 10 minuuttia

Suklaamantelimassa
150 g valmista mantelimassaa
4 tl Van Houten kaakaojauhetta
1-2 rkl vettä
Pilko mantelimassa monitoimikoneen kulhoon. Lisää kaakaojauhe ja 1 rkl vettä ja pyöräytä muutamia kertoja. Lisää tarvittaessa vettä, että saat tasaisen löysähkön massaan.
Itse tehty suklaamantelimassa
200 g mantelijauhetta
200 g tomusokeria
2 rkl Van Houten kaakaojauhetta
2-4 rkl vettä
Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen monitoimikoneen kulhossa. Aloita veden lisääminen yhdestä ruokalusikallisesta ja lisää sitä, kunnes massan koostumus on sopiva. Homma onnistuu myös käsin vaivaamalla, mutta lopputuloksesta ei tule aivan tasaista. Se ei lainkaan haittaa. maku on pääasia!
Suklaakuorrute
100 g Taloussuklaata (käytin Fazerin taloussuklaata)
3-4 rkl kuohukermaa
1 tl voita
Sulata pilkottu suklaa vesihauteessa. Kun suklaa on kokonaan sulanut lisää joukkoon kerma ja sekoita massa tasaiseksi. Massa muuttuu ensin ryynimäiseksi, mutta jatka sekoittamista, kunnes seos on tasainen. Lisää kermaa tarvittaessa. Suklaan tulee olla paksua, mutta juoksevaa. Lisää lopuksi nokare voita antamaan kuorrutteelle kaunis kiilto.
Pullien täyttäminen
Täytä pullat täysin jäähtyneinä suklaamantelimassalla ja halutessasi myös mansikkahillolla, lisää hyväksi vaahdoksi vatkattu, maustamaton kermavaahto ja aseta pullan ”hattu” paikoilleen.
Laita pullat ritilän päälle ja sen alle leivinpaperi. Laita suklaakuorrute pursotin- tai muovipussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Pursota suklaata pullien päälle ristiin rastiin.

Kaakaojuoma pullalautaselle
Yksi annos. Annetaan mielellään tekeytyä jääkaapissa yön yli
2,5 dl täysmaitoa
2,5 rkl Van Houten kaakaojauhetta
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
nokare voita
Sekoita pienessä kulhossa yhteen kaakaojauho, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna maito kiehuvaksi ja kaada se kaakaosokeriseoksen päälle. Sekoita hyvin vispilällä huolellisesti pohjia myöten. Kaada hyvin sekoitettu kaakao takaisin kattilaan ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Lisää hyppysellinen suolaa ja peukalonpään kokoinen nokare voita. Sekoita ja kaakao on tavallaan valmista. Vielä parempaa se on seuraavana päivänä. Eli laita kaakao yöksi jääkaappiin ja kuumenna uudelleen kun on aika nauttia pullaa ja kaakaota!
Ihanaa, suklaista pullapäivää ja uskallusta ja kokeilunhalua!
Blogia saa mielellään jakaa ja tavataanhan myös Instagramissa ja Facebookissa!
Rakkaudella
Hanna
[…] Olen tehnyt laskiaspullia myö ihan pullataikinasta (ja parhaasta pullataikinasta olenkin!) Kuorrutin ne suklaalla. näet sen reseptin täältä. […]