Banaanikakku de luxe

Banaanikakku de luxe on kuorrutteen alla yksi mun eniten rakastettuja reseptejäni. Se on niin vanha, etten edes muista koska olen alkanut leipoa sitä. Resepti on muuttunut vuosien varrella jonkin verran riippuen siitä mitä jääkaapista kulloinkin löytyy.

Marjat ja hedelmät koristelevat upean kakun

Banaanikakun habitus vaan on hiukkasen arkinen ja niinpä päätin kohottaa sen naistenpäivän kunniaksi toiselle tasolle.

Leivoin kakun leipävuoassa ja kruunasin ruhtinaallisella määrällä kuorrutetta, marjoja ja hedelmiä.

Joku saattaa miettiä, että kakkua on mahdotonta leikata, mutta ei ole, se leikkautuu ihan kauniisti, koska marjat ja hedelmät ovat pehmeitä.

Banaanikakku

Vuoka 26 x11 cm (1,2 litraa)

uuni 175°C

3 kpl kananmunia

1 ½ dl sokeria

1 ½ dl tummaa ruokosokeria tai fariinisokeria

1 dl turkkilaista jogurttia

150 g voita sulatettuna

4 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

2 tl vaniljasokeria

2 tl kanelia

1 tl kardemummaa

hyppysellinen suolaa

2 dl saksanpähkinöitä

3 banaania (mielellään tosi kypsiä)

175°C noin 50 minuuttia

Vuoraa pitkänomainen leipävuoka leivinpaperisuikaleilla. Yksi suikale poikittain reunojen yli ja toinen pitkittäin päätyjen yli. Kun paperin antaa tulla reunojen yli, kakku on helppo nostaa vuoasta pois.

Sekoita yhteen jauhot, sooda, vaniljasokeri, kaneli, kardemumma ja hyppysellinen suolaa.

Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää seokseen voisula ja turkkilainen jogurtti ja sitten keskenään sekoitetut jauhot, sooda ja mausteet varovasti sekoittaen.

Murskaa banaanit haarukalla ja lisää ne ja muutamaan palaan murskatut saksanpähkinät joukkoon viimeiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla, jos tikkuun jää taikinaa, kakku on raaka.

Anna kakun jäähtyä vuoassa 5-10 minuuttia ja nosta se sitten ritilälle oikein päin jäähtymään. (Monet kakut kumotaan ja pohja tulee pinnaksi, mutta ei tässä kakussa. Paistossa kakku pullistuu somasti päältä ja sen päälle on ihana laittaa koristeet ja kuorrute)

Kuorrute

100 g voita (pehmeää, mutta ei löllöä)

150 g ( n. 3,5 dl) tomusokeria

150 g maustamatonta tuorajuustoa

2 suuren tai 3 pienen luomusitruunan kuorta raastettuna

1 rkl tuoretta sitruunanmehua

Vaahdota voi ja puolet tomusokerista kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sitten tuorejuusto ja loput tomusokerista. Vatkaa puolella ja kun olet hetken vatkannut purista joukkoon ruokalusikallinen sitruunanmehua. Jatka vatkaamista kunnes kreemi on kuohkeaa ja kiiltävää. Lisää loppuvaiheessa sitruunankuoriraaste.

Kun kakku on täysin jäähtynyt kuorruta sen pinta runsaasti kreemillä. Jätä hiukan kreemiä kulhon pohjalle, jolla voit tukea vaikka mansikasta leikkaamaasi viuhkaa niin, että se on kauniisti kohollaan.

Marjat ja hedelmät

Käytin kakun pintaan yhden viikunan, kolme suurta mansikkaa, kymmenen karhunvattua, kolme punaviinimarjaterttua, 6 kumkvattia (niistä kannattaa käyttää vain kapean pään viipaleet. Pulleassa päässä on suuret, eikä kovin kauniit siemenet) Kourallisen pensasmustikoita, pari kokonaista saksanpähkinää, muutamia mintunlehtiä ja rasiallisen syötäviä orvokkeja.

Kun olet koristellut kakun, laita se jääkaappiin vähintään tunniksi ja sitten ai että! Kakkua syömään! Se säilyy jääkaapissa hyvin muutamia päiviä. Kukat ja mansikat ovat herkimpiä nuupahtamaan.

Blogia saa mielellään jakaa ja tavataanhan myös Instagramissa ja Facebookissa!

Iloa päivään ja ihania hetkiä herkkujen äärellä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.