Helppo suklaakakku onnistuu aloittelijaltakin ja on super hyvää.
Tein tämän pienen suklaatäytekakun vanhalla luottoreseptilläni. Alun perin olen leiponut tällä reseptillä kahvikakkuja rengasvuoassa. Joskus kakku on saanut suklaakuorrutuksen, jossa on ollut murskattuja Marienne-karkkeja ja milloin mitäkin hippusia. Tai ei yhtään mitään. Nyt päätin leipoa tällä reseptillä täytekakun pienessä korkeassa vuoassa ja hyvää tuli.
Laitoin kakkuun vain yhden täytekerroksen, johon sivelin ohuen kerroksen kirsikkatahnaa eli kirsikka curdia, jota löytyi jääkaapista. Siinä on vieno karvasmantelin maku. Aprikoosi- tai appelsiinimarmeladi tai hillo maistuu kerrosten välissä myös upealta sacherkakun tyyliin.
Kakkua kannattaa kostuttaa hiukkasen. Sen voi tehdä sekoittamalla vettä siihen hilloon/marmeladiin jota käyttää täytteessä. Mutta vain kevyt kostutus, kakku on luonteeltaan mehevä.
Vuoka, jossa paistoin kakun, on halkaisijaltaan 15 cm ja sen korkeus on 10 cm. Paiston kakkua n. 55 minuuttia 160 asteessa, mutta jos paistat kakun rengasvuoassa tai normaalissa n. 20 cm vuoassa laita uuni 175 asteeseen ja kokeile kypsyyttä 40 minuutin kohdalla.
Helppo suklaakakku
150g voita sulatettuna
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta (van Houten)
2 kpl kevyesti vatkattua kananmunaa
¾ dl kermaa tai maitoa (minulla sattui olemaan suklaakermaa, käytin sitä)
¾ dl kiehuvaa vettä
täytteeksi hilloa tai marmeladia
Sulata ja jäähdytä voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivien aineiden joukkoon sulanut, vähän jäähtynyt rasva, sitten kevyesti vatkatut kananmunat, maito tai kerma ja vesi.
Kaada taikina hyvin jauhotettuun rengasvuokaan ja paista noin 40 min 175° C uunissa. Tai jos teet täytekakun niin tavalliseen irtopohjaiseen kakkuvuokaan.
Anna kakun jäähtyä 5-10 minuuttia vuoassaan ja kumoa se sitten ritilälle jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen tai useampaan kerrokseen ja kostuta täytä kerrokset haluamallasi hillolla.
Kuorrute
Kuorrute 15 cm halkaisijaltaan olevalle kakulle. Suurempi kakku tarvitsee tupla annoksen.
100 g 70 % -leivontasuklaata (käytin Fazer Premium –leivontasuklaata)
2,5 rkl kuohukermaa
2 tl voita
Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää sulaneen suklaan joukkoon kerma ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi voi. Anna seoksen jäähtyä hiukan, mutta vain hiukan ja levitä kuorrutus kakulle niin, että se valuu hiukan reunoilta.
Kun suklaa on jäähtynyt koristele kakun pinta tuoreilla marjoilla ja pölläytä päälle tomusokerihuntu.
Lisää kakkuohjeita löytyy blogista ja suklaa on lemppari kannattaa kokeilla tätä ihanaa suklaajuustokakkua!
Hyvää ystävänpäivää ja kakkupäivää ja kehvihetkiä ja teehetkiä ja skumppahetkiä ja ihanaa elämää!
Blogia saa mielellään jakaa ja tavataanhan myös Instagramissa ja Facebookissa!
Hanna
Hei, näihin suklaakakkuihin kannattaa laittaa aina pieni ripaus suolaa. Antaa suklaakakulle mukavasti suklaisemman maun. Vanha ruoanlaittoniksihän on, ettei niin paljon sokeria, ettei vähän suolaa ja päinvastoin. Voissa on toki jonkin verran suolaa, mutta kokemuksesta olen huomannut, että se hippusellinen hienoa merisuolaa tekee terää kakun maulle. Tämä ohje on minun vakio suklaakakkureseptini, jonka sain joskus n.40v sitten anopiltani. Helppo tehdä ja tällä reseptillä on tullut herkullisen meheviä kakkuja kautta eri vuosikymmenten.
Hei Eija,
Kiitos kommentistasi – totta turiset! Useimpiin leivonnaisiin kannattaa lisätä hyppysellinen suolaa tuomaa terää. Minä käytän leivonnassa suolaista voita ja olen kokenut sen suolan riittävän tässä kakkuohjeessa, jossa voita on aika paljon. Mutta olen ehdottomasti kanssasi samaa mieltä. Amerikassa, jossa leivonnassa käytetään suolatonta voita, eikä suolaa lisätä leivonnaiset ovat äklömakeita ja niissä tämän suolan puuttumisen huomaa ikävästi.
aurinkoisin terveisin
Hanna
Hei! Minäkin olen tehnyt usein suklaakakkua samanlaisella reseptillä, mutta laitan kahvia kerman ja veden sijaan.Tulee maukas kakku.
Hyvä idea!
Hanna
Hei, etsin helppoa ja hyvää suklaakakku ohjetta joulupöytään. Tämä houkuttelee. Kuinkahan monta päivää etukäteen voisi tehdä, että olisi aattona parhaimmillaan?
Hei Paula,
Olen yleensä tehnyt tämän kakun rengasvuokaan kahvikakkujen tapaan ja olen joko kuoruttanut sen suklaalla tai antanut olla *naked* . Mutta sen voi siis myös tehdä tosiaan tavalliseen perus kakkuvuokaan ja täyttää täytekakun tapaan. Leipoisin kakun ehkä korkeintaan kaksi päivää ennen h-hetkeä ja säilyttäisin kylmässä folioon käärittynä. Täytteen voi laittaa myös etukäteen, jos väliin ei laita kermavaahtoa. Mutta kuorrutus sitten vasta pöytään tuotaessa. Hyvää ja ihanaa joulunaikaa sinulle!
Terv
Hanna
Tein tätä. Taikina oli ihanaa ja antoi lupauksen about täydellisestä koostumuksesta. Mutta 40 min ei riittänyt mihinkään, ei 60 min myöskään. Tulos: kakku sisältä täysin raaka. Paistoin juuri noilla ohjeilla, ja ihmettelin jo alunpitäen hyvin lyhyttä paistoaikaa. Minulla käytössä pieni, ohjeessakin mainittu irtopohjavuoka.
Hei – onpa ikävää kuulla, ettei onnistunut. Kakku on kyllä mehukas sisältä, joten tikkuun saattaa jäädä lämpimänä taikinaa, vaikka se olisi kypsä.
Uunit ovat erilaisia – ehkä siinä syy.
Hanna
Hei! Kauan tätä kakkua paistetaan uunissa ns kahvikakku-vuoassa? Onko lämpötila sama? Jos haluaa sisältä pikkuisen mehevää eikö ihan kuivaksi paistettuna 🙂 kiitos!
Hei Laina!
Mä olen paistanut tätä kakkua rengasvuoassa tuon saman 40 min 175° Kakun alkuperäisessä reseptissä se onkin paistettu juuri rengasvuoassa. Mulla on ollut tämä resepti käytössä 30 vuotta! Huh!
Terveisin hanna